Trnavčania volili z Kostariky, Azerbajdžanu a Číny

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ilustračná fotografia Foto: SITA / Ján Viazanička

TRNAVA 5. marca (WebNoviny.sk) – Možnosť voliť poslancov zo zahraničia využilo 178 Trnavčanov. Najviac obálok s hlasovacími lístkami prišlo na mestský úrad z členských krajín Európskej únie, nechýbali však ani obálky z USA, Azerbajdžanu, Kostariky alebo Číny. Pôvodne o hlasovacie lístky pre voľby do Národnej rady SR zo zahraničia požiadalo 220 obyvateľov Trnavy. Agentúru SITA o tom informoval Radoslav Bazala, vedúci organizačného odboru Mestského úradu v Trnave.

Doručené obálky mestský úrad podľa Bazalu rozdelil jednotlivým okrskovým komisiám podľa trvalého bydliska odosielateľa. Obálky s hlasovacími lístkami skončili vo volebných schránkach.

Obrazom: Parlamentné voľby 2016

Mestský úrad žiadateľom, ktorí splnili zákonom stanovené podmienky, zaslal v stanovenom termíne pred konaním volieb na adresu miesta pobytu v cudzine obálku s úradnou pečiatkou mesta, hlasovacie lístky, návratnú obálku s heslom Voľba poštou a poučenie o spôsobe hlasovania.

Volič v zahraničí vložil hlasovací lístok do obálky s odtlačkom úradnej pečiatky a zalepil ju. Zalepenú obálku vložil do návratnej obálky a odoslal na mestský úrad. Do volebných výsledkov budú započítané hlasy na hlasovacích lístkoch, ktoré boli doručené obci trvalého pobytu voliča najneskôr v posledný pracovný deň pred konaním volieb, čo bol piatok 4. marca.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať