Exit poll: Do parlamentu sa možno dostanú aj kotlebovci

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marian Kotleba
Lídrom kandidátky je Marian Kotleba. Foto: SITA/Marián Angelovič

BRATISLAVA 5. marca (WebNoviny.sk) – Podľa exkluzívneho exitu pollu Focusu pre Televíziu Markíza by sa do parlamentu malo dostať deväť strán. Najvyšší počet hlasov získa podľa exit poolu strana Smer-SD – 27,3 percenta.

Druhou najsilnejšou stranou by sa mala podľa tohto exit poolu stať strana Sloboda a Solidarita (13,3%). Obyčajných ľudí spolu s NOVOU podporilo vyše 11 percent občanov. Prieskum predpovedá podporu SNS osem percent, strane Most-Híd vyše sedem percent. Do parlamentných lavíc by sa mali dostať aj zástupcovia Ľudovej strany Naše Slovensko (6,8%).

Obrazom: Parlamentné voľby 2016

Podpora pre Sieť sa pohybuje na úrovni 6,7 percent. Sme rodina Borisa Kollára mala podporu takmer šesť a KDH podľa exit poolu podporu okolo päť percent. Exit pool robili na vzorke 20 000 ľudí, pýtalo sa ich 500 anketárov.

Ľudová strana naše Slovensko – Marian Kotleba počas volebnej noci nezriadila volebný štáb, členovia vedenia sledujú priebeh volieb individuálne alebo v malých skupinách, uviedol pre agentúru SITA podpredseda strany Rastislav Schlosár.

To zároveň vylučuje možnosť, že by zástupcovia vedenia strany reagovali na informácie o priebežných výsledkoch volieb. Riaditeľ úradu Banskobystrického samosprávneho kraja Milan Uhrík informoval novinárov, že reakcie môžeme očakávať až v nedeľu, najskôr po oficiálnom vyhlásení výsledkov volieb Ústrednou volebnou komisiou.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marian KotlebaMilan UhríkRastislav Schlosár