Ján Figeľ a predsedníctvo KDH ponúkajú svoje funkcie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Parlamentné voľby 2016
Predseda strany KDH Ján Figeľ počas úvodného brífingu po príchode do volebnej centrály počas volieb do Národnej rady SR v roku 2016. Bratislava, 5. marec 2016. Foto: SITA/ Jakub Julény

BRATISLAVA 6. marca (WebNoviny.sk) – Predseda Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Ján Figeľ a vedenie strany je pripravené vyvodiť zodpovednosť za dosiahnuté volebné výsledky a na najbližšej Rade KDH ponúkne svoje funkcie. Figeľ to povedal dnes po rokovaní Predsedníctva KDH, zasadnutie rady zvolal na 19. marca. Neskôr by sa mal konať aj mimoriadny snem kresťanských demokratov, ktorý by mal zhodnotiť výsledky volieb a zvoliť nové vedenie.

Výsledky volieb, podľa ktorých KDH v novodobej histórii po prvýkrát nebude súčasťou parlamentu, považuje Figeľ za neúspech. Cieľom kresťanských demokratov je pri najbližšej možnej príležitosti vrátiť sa do parlamentných lavíc, kam KDH podľa Figeľa patrí.

Obrazom: Parlamentné voľby 2016

„Chcem ešte raz poďakovať všetkým občanom, zvlášť tým, ktorí vyjadrili dôveru KDH. Každý hlas si vážime a považujeme ho za záväzok pokračovať v hodnotovej politike,“ konštatoval líder kresťanských demokratov s tým, že strana musí zhodnotiť výsledok volieb a prijať rozhodnutia politické aj personálne. „Aby hnutie nabralo novú vitalitu a silu do ďalších zápasov,“ dodal.

Nepriaznivý výsledok KDH Figeľ pripisuje sérii krokov vnútornej aj vonkajšej povahy, teda politickou ponukou aj nastavením spoločnosti. „Je zrejmé, že nám voliči prešli do iných zoskupení, či už nových, alebo doterajších,“ uzavrel Figeľ s tým, že nedokázali adekvátne osloviť skupiny, na ktorých kresťanským demokratom záleží, ako sú rodiny či zamestnaní.

Kresťanskodemokratické hnutie ostalo pred bránami parlamentu, podľa neoficiálnych priebežných výsledkov ho volilo 4,94 percenta ľudí.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján Figeľ
Firmy a inštitúcie KDH Kresťanskodemokratické hnutie