Zeman sa obul do Kotlebovej strany, čaká trestné oznámenie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Miloš zeman
Český prezident Miloš Zeman Foto: SITA/AP

PRAHA 7. marca (WebNoviny.sk) – Český prezident Miloš Zeman označil v pondelok Kotlebovu Ľudovú stranu Naše Slovensko (ĽSNS) za fašistickú. Slovenské médiá podľa neho prispeli k rastu jej popularity. Povedal to pri návšteve Karlovarského kraja, píše spravodajský server iDNES.cz.

Zeman okomentoval výsledok sobotňajších parlamentných volieb na Slovensku počas stretnutia so zástupcami Karlovarského kraja. „Ja som zablahoželal Robovi Ficovi k volebnému víťazstvu, k tým 28,5 percentám. Bez toho, aby som zasahoval do slovenských vnútorných záležitostí, prekvapil ma nástup asi ôsmich percent strany, ktorú pokladám za fašistickú. Predpokladám, že pán Kotleba na mňa podá trestné oznámenie, čo bude jedno z mnohých trestných oznámení, ktorým čelím,“ uviedol Zeman.

Obrazom: Parlamentné voľby 2016

Kotlebovcov Zeman, ako povedal, považuje za nástupcu Hlinkovej ľudovej strany. Dodal, že „u nás, vďaka bohu, žiadna neexistuje v takom rozsahu“. „Povedal som, že slovenské médiá svojou kampaňou proti Robertovi Ficovi prispeli k rastu tejto Kotlebovej fašistickej strany,“ doplnil podľa iDNES.cz Zeman, ktorý je známy výpadmi proti českému premiérovi Bohuslavovi Sobotkovi.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marian KotlebaMiloš Zeman