Kollár chce rokovať aj s Kotlebom, vysvetlil prečo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Boris Kollár
Predseda strany SME RODINA - Boris Kollár počas volebnej noci v centrále strany Sme rodina po ukončení volieb do Národnej rady SR v roku 2016. Bratislava, 5. marec 2016. Foto: SITA/Jakub Julény

BRATISLAVA 7. marca (WebNoviny.sk) – Richarda Sulíka si viem predstaviť ako nového slovenského premiéra, tvrdí Boris Kollár, predseda parlamentnej strany SME RODINA – Boris Kollár.

„Richard dozrel, v politike nie je nováčik, je to ekonóm a má blízko k pravicovým stranám,“ povedal v pondelok Kollár na tlačovej konferencii v Bratislave s tým, že predčasné voľby by Slovensku uškodili. „Budeme tu mať predsedníctvo v Rade EÚ, nebol by to dobrý signál. Mali by sme Európe darovať zdravý rozum,“ pripomenul.

Kollár je proti vláde Fica

Ako ďalej uviedol, do vlády nepôjde, podporí vznik pravicovej vlády a je proti vláde Roberta Fica. „Som pripravený rokovať s každým, aj s Marianom Kotlebom. Nie pre Kotlebu, ale z úcty k jeho voličom. Spolupracovať s ním ale nebudem. Som ochotný ísť na stretnutie aj s Ficom,“ vyhlásil pred novinármi s tým, že do posledného bodu chce naplniť svoj volebný program. „Pred voľbami to boli len sľuby, teraz budeme robiť to, čo sme svojim voličom sľúbili. Nechcem, aby tu bola taká vláda ako doteraz. Svojich voličov presvedčím, že politika sa dá robiť aj slušne,“ doplnil.

Obrazom: Prezident Kiska prijal lídrov strán, Kotlebovi dal košom

Svoje požiadavky, chce pretlačiť do programového vyhlásenia vlády

Kollár v pondelok v prezidentskom paláci hovoril aj s Andrejom Kiskom. Po stretnutí s ním zopakoval, že chce podporiť pravicovú vládu, no do exekutívy nepôjde. Kollár chce byť stabilný prvok a tvrdí, že nepotrebuje ministerskú pozíciu.

„Ja som povedal na začiatku, ešte pred voľbami, že do vlády nepôjdem. My chceme bojovať proti tomuto systému. A ten systém som pomenoval jasne. Politici sú prepojení na nejakých sponzorov, podnikateľov, oligarchov. A toto nájdete aj v pravici. Ja mám zatiaľ ten papier čistý a nemám tam žiadnu ‚kaňku‘. Ani si tam nenechám urobiť a ani nepôjdem do pravicovej vlády,“ povedal na brífingu po stretnutí s Kiskom.

Cieľom Kollára je ísť do parlamentu a jednať konzistentne a štandardne tak, ako sľúbil voličom. „Politiku chcem robiť tak, aby som mohol nabrať takú silu, aby som jedného dňa mohol ísť do exekutívy ja a ja budem rozhodovať. A s tými ľuďmi sa už potom dokopy nedám,“ povedal Kollár.

Kollár zároveň uviedol, že má svoje požiadavky, ktoré chce presadiť do programového vyhlásenia vlády. „Chcem určite exekučnú amnestiu a chcem určite ľuďom zrušiť poplatky za lieky,“ povedal Kollár s tým, že to nebude vládu stáť enormné finančné prostriedky a nezaťaží to rozpočet. Do koalície nepôjde, ani ak by to mohlo spôsobiť predčasné voľby.

Obrazom: Parlamentné voľby 2016

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Boris KollárMarian Kotleba
Firmy a inštitúcie Sme rodina - Boris Kollár