Bugár prehovoril. Bude Most-Híd rokovať o vláde so Smerom?

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Béla Bugár
Predseda strany Most-Híd Béla Bugár počas tlačovej besedy po skončení volieb do Národnej rady SR v roku 2016. Bratislava, 6. marec 2016. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 7. marca (WebNoviny.sk) – Most-Híd nebude rokovať o vytvorení vlády so Smerom-SD. Ako povedal v pondelok po rokovaní predsedníctva strany jej šéf Béla Bugár, prioritou Mosta-Híd je vytvorenie stabilnej pravicovej vlády.

„Budeme o tom rokovať. Ak dostane poverenie vytvoriť vládu predseda SaS Richard Sulík, budeme s ním o tom rokovať. Pre nás je priorita stabilita,“ vyhlásil Bugár.

Obrazom: Prezident Kiska prijal lídrov strán, Kotlebovi dal košom

Pravicová vláda však nemôže vzniknúť bez účasti alebo podpory Slovenskej národnej strany (SNS). „Nie my dostaneme poverenie. On (Sulík – poznámka SITA) musí vyrokovať s jedným, aj s druhým,“ povedal na možnú spoluprácu s národniarmi Bugár. Potom sa podľa neho Most-Híd rozhodne, až to Sulík vyrokuje.

Most-Híd si bude klásť pri vstupe do vlády aj podmienky. „Budú aj podmienky. Máme program. Vláda musí byť stabilná a musí zabezpečiť splnenie podmienok strán,“ dodal.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Béla BugárRichard Sulík
Firmy a inštitúcie Most-Híd