Bugár sa stretol s Ficom, rokovania o vláde budú pokračovať

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Béla Bugár a Robert Fico
Zľava: Predseda strany Most-Híd Béla Bugár a predseda strany Smer-SD Robert Fico počas vyhlásenia pre médiá po skončení spoločného rokovania na Úrade vlády SR. Bratislava, 13. marec 2016. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 13. marca (WebNoviny.sk) – Strana Smer-SD a Most-Híd prejavili záujem pokračovať v rokovaniach o zostavení stabilnej vlády. Po rokovaní s delegáciou Mostu-Híd to na tlačovej besede uviedol predseda Smeru-SD Robert Fico. Zdôraznil, že v prvom rade sa bude rokovať o programových prioritách, ktoré budú súčasťou programového vyhlásenia vlády.

Šéf Mostu-Híd Béla Bugár podčiarkol, že pri rokovaní nenašli žiaden bod z priorít, pre ktorý by nemohli pokračovať v rokovaniach. Obaja zdôraznili, že neriešili žiadne personálne otázky. „Nepadli žiadne mená, rezorty, čísla,“ vyhlásil Fico.

Fico verí, že v rozumnom čase vznikne dohoda o prioritách programového vyhlásenia vlády. V pondelok sa opäť stretnú, pričom na stretnutí by mali byť aj ďalší zástupcovia strán zúčastnených na rokovaniach o prípadnej budúcej vláde. Bugár uviedol, že prioritami ich strany sú protikorupčné opatrenia, majú aj regionálne a menšinové priority a predstavili aj ich pohľad na európsku politiku. Materiál s týmito prioritami odovzdali Smeru-SD na

Obrazom: Parlamentné voľby 2016

Predseda Smeru-SD uviedol, že majú záujem vytvoriť stabilnú vládu. Slovensko si nemôže dovoliť chaos a prehlbovanie prvkov, ktoré do určitej miery deformujú politický systém, zdôraznil. „Do zostavenia stabilnej vlády chcem dať všetky skúsenosti a chcem sa pritom oprieť aj o mimoriadne skúsených politikov, akým je aj Béla Bugár,“ dodal.

Bugár sa stretol s Ficom potom, čo mu predsedníctvo strany Most-Híd v sobotu podvečer dalo mandát na rokovania. Stalo sa tak po rozhodnutí SNS, ktorá odmietla pravicovú vládu. Na Úrade vlády SR sa dnes podvečer Fico stretne aj s predstaviteľmi strany #Sieť. Tá zatiaľ rozhodla len o rokovaniach so Smerom, Mostom-Híd a SNS a nie o tom, že by do takejto koalície išla. Konečné rozhodnutie strany bude závisieť od výsledkov stretnutí.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Béla BugárRobert Fico
Firmy a inštitúcie Most-HídSMER-SD