Beblavý nevylučoval spoluprácu so Smerom, zmenil však názor

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Miroslav Beblavý
Miroslav Beblavý Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 14. marca (WebNoviny.sk) – Poslanec NR SR za stranu Sieť Miroslav Beblavý zmenil na spoluprácu so Smerom-SD názor. Pred parlamentnými voľbami ju nevylučoval. V januári na sociálnej sieti napísal, že Sieť by mala ísť do vlády so Smerom, keď nebude iná možnosť a ak by Smer zmenil správanie.

Dnes povedal, že ak strana Sieť podpíše koaličnú zmluvu so stranou Smer-SD o vytvorení vlády, členstva v strane Sieť sa vzdá. Okrem neho aj Simona Petrík a Katarína Macháčková. „Koaličné rozhovory k vzniku vlády vedenej Smerom sú podľa nás, predstaviteľov Siete, nielen porušením jasných predvolebných záväzkov, ale aj prísľubov, ktoré sme všetci dali,“ povedal na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave Miroslav Beblavý.

Obrazom: Parlamentné voľby 2016

Macháčková zas v roku 2014 kandidovala na primátorku Prievidze s podporou strany Smer-SD a SNS. Ako povedala Macháčková dnes pre agentúru SITA, ona vtedy so Smerom a SNS žiadnu koaličnú dohodu ani pred voľbami, ani po voľbách neuzavrela. „Oni nepostavili kandidáta a odporúčali ma voliť. Komunálna politika je o niečom inom. Volili ma aj voliči Smeru,“ konštatovala.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Katarína MacháčkováMiroslav BeblavýSimona Petrík
Firmy a inštitúcie SMER-SD