Sieť nominovala Romana Brecelyho na post ministra dopravy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Radoslav Procházka, Roman Brecely
Zľava: Predseda strany #Sieť Radoslav Procházka a člen strany #Sieť Roman Brecely, ktorý bude novým ministrom dopravy počas brífingu strany #Sieť k personálnym nomináciám strany. Bratislava, 21. marec 2016. Foto: SITA/Marek Mrviš

BRATISLAVA 21. marca (WebNoviny.sk) – Strana Sieť nominovala na post ministra dopravy vedúceho pracovnej skupiny strany Romana Brecelyho. Ako ďalej povedal dnes na brífingu v Bratislave predseda strany Radoslav Procházka, predsedníctvo jeho návrh na post šéfa rezortu dopravy prijalo a schválilo ho. Podpredsedom parlamentu by sa mal stať poslanec NR SR Andrej Hrnčiar, štátnych tajomníkov by Sieť mala mať na ministerstvách obrany, pôdohospodárstva a kultúry.

Šéf strany rozhodnutie vziať pod seba ministerstvo dopravy zdôvodnil tým, že rozvoj regiónov je jednou z kľúčových tém strany. „Je to pre nás príležitosť predviesť exekutívnu kompetenciu,“ poznamenal. Ako nadviazal Roman Brecely, nomináciu prijal, pretože je to „odborná a manažérska pozícia, pričom vo svojej kariére som absolvoval množstvo manažérskych postov, a tak to budem aplikovať aj na ministerstve dopravy.“

Podpredsedom parlamentu by mal byť poslanec NR SR Andrej Hrnčiar, ktorý nomináciu takisto prijal. Ako Procházka nomináciu na podpredsedu národnej rady vysvetlil, „uprednostnil som Sieť pred akoukoľvek osobnou funkcionárskou ambíciou.“ Procházka je presvedčený, že jeho morálna aj politická povinnosť je nachádzať a presadzovať spoločný záujem všetkých.

Štátnych tajomníkov by mala strana mať na ministerstvách obrany, pôdohospodárstva a kultúry. Nominácie na tieto posty budú podľa Radoslava Procházku skôr odborné než politické. „Chceme, aby do týchto rezortov išli ľudia z pracovných skupín Siete s profilom rovnakým alebo príbuzným s portfóliom rezortu,“ vysvetlil šéf strany. Potrebujú však ešte zistiť, aké presné portfólio by mal daný človek mať. „Podľa toho, o akú úlohu či agendu pôjde, budeme nominovať ľudí, aby bol výkon z odborného hľadiska plnohodnotný,“ dodal na záver.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej HrnčiarRadoslav ProcházkaRoman Brecely
Firmy a inštitúcie MDV Ministerstvo dopravy a výstavby SRNR SR Národná rada Slovenskej republiky