V parlamente by boli Kotleba aj Kollár, Sieť má 3,6 percenta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Sieť
Martin Fedor nemá žiadne informácie, ktoré by spochybňovali fungovanie Siete a jej financovanie. Foto: SITA/Milo Fabian

BRATISLAVA 23. marca (WebNoviny.sk) – Ak by sa parlamentné voľby konali teraz, ich víťazom by sa stala strana Smer-SD, ktorú by volilo 27,5 percenta občanov. Do parlamentu by sa dostalo ešte ďalších šesť strán, súčasná koaličná strana Sieť by však medzi nimi nebola. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý uskutočnila agentúra FOCUS v dňoch 11. až 16. marca. Výberovú vzorku tvorilo 1 023 respondentov vo veku nad 18 rokov, ktorí reprezentujú populáciu Slovenska z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkostných kategórií sídiel a krajského členenia.

Na druhom mieste by podľa prieskumu skončila strana Sloboda a Solidarita (SaS), ktorá by získala 12,5 percenta hlasov. Nasleduje Slovenská národná strana (SNS) s 11,1 percentom a strana OĽaNO – NOVA s presne desiatimi percentami. Stranu Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko by volilo 8,8 percenta opýtaných a stranu Sme rodina – Boris Kollár 7,8 percenta. Do parlamentu by sa ešte dostal aj Most-Híd s 5,9 percentom hlasov.

V prepočte na parlamentné kreslá by ich Smer-SD mal 50, SaS 22, SNS 20, OĽaNO-NOVA 18, ĽS – Naše Slovensko 16, Sme rodina 14 a Most-Híd 10. Za bránami parlamentu by skončili strany SMK-MKP (4,3 %), KDH (4,1 %), Sieť (3,6 %) a KSS (1,1 %). Ostatné strany by nevolilo ani jedno percento respondentov. Na voľbách by sa nezúčastnilo 19,6 percenta opýtaných, ďalších päť percent nevedelo, koho by volili.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Boris Kollár
Firmy a inštitúcie Agentúra FOCUSNR SR Národná rada Slovenskej republiky