SLOTA: Nemám nič, sedem miliárd je hlúposť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ján Slota
Ján Slota Foto: SITA/Michal Svítok

BRATISLAVA 15. októbra (WEBNOVINY) – Za absolútnu hlúposť považuje predseda SNS Ján Slota informácie českého týždenníka Týden, ktorý jeho majetok odhadol na sedem až osem miliárd českých korún a zaradil ho medzi najbohatších Slovákov.

Je obdivuhodné, ako rýchlo pracuje mediálna mafia. Neviem, či sa mám smiať alebo plakať. Smiať by som sa mal z toho titulu, že by som bol veľmi rád, keby som si mohol niekde vyzdvihnúť sedem, osem miliárd,“ reagoval líder SNS. „Ja si myslím, že to je absolútna hlúposť. Keby už to malo byť aspoň čiastočne pravdivé, mali by tam byť konkrétne listy vlastníctva, konkrétne sumy, a tak ďalej,“ dodal. Na otázku, že by potom išlo o celú knihu odvetil: „To by nebola celá kniha, pretože ja nemám nič.“ Zároveň vylúčil, že by vlastnil jachtu, podľa neho ide len o domnienky. Výšku svojho majetku odmietol konkretizovať s tým, že svoje majetkové priznanie zverejnil.

Ako dôvod Slotovho zbohatnutia Týden uviedol „reality, hotely, priemysel, politika“. Podľa časopisu je Slotov majetok utajovaný, „prepojenie na rôzne firmy ide hlavne cez jeho synov a nevlastnú dcéru“. O predsedovi SNS sa podľa týždenníka hovorí, že každú zarobenú miliardu oslávi veľkolepým večierkom. Slota sa v nedeľu v televízii Markíza so smiechom sťažoval, že nechápe, prečo sa ho každý pýta na jeho majetok, keď sa nikdy neobjavil v nijakom rebríčku milionárov.

SITA

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ján Slota
Firmy a inštitúcie SNS Slovenská národná strana