Sulík si z parlamentu nenechá robiť holubník

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sulík
Foto: SITA/Michal Burza

BRATISLAVA 12. septembra (WEBNOVINY) – Predseda parlamentu Richard Sulík (SaS) vidí za výhradami na jeho adresu o nezvládaní funkcie to, že „leží v žalúdku“ niektorým pánom, aj svojmu predchodcovi Pavlovi Paškovi (Smer-SD), pretože sa rozhodol skončiť s niektorými „nezmyselnými tradíciami“, ako je tolerovanie absencií v parlamente. „Som neskúsený, ale ja si z parlamentu holubník robiť nenechám, tak ako si ho nechal robiť pán Paška,“ uviedol Sulík v relácii TV Markíza Na telo.

Podľa Sulíka napríklad Ján Počiatek(Smer-SD) nemôže ísť na dovolenku počas zasadnutia parlamentu, alebo Ján Slota (SNS) mu nemôže napísať, že bol na pietnej spomienke, ktorá sa začala až večer a preto nebyť v parlamente celý deň. Rovnako čaká sankcia poslankyňu SDKÚ-DS Katarínu Cibulkovú. „Pani Cibulková tam celý týždeň nebola a tým pádom nedostane výplatu za tento mesiac, ja v tom nevidím najmenší priestor na diskusiu„, uviedol Sulík.

Bývalý predseda parlamentu Paška tvrdí, že aj to, čo v relácii povedal Sulík potvrdzuje jeho neschopnosť a nepochopenie toho, čo je ústavná funkcia poslanca a o čom je parlamentarizmus. „Všade tam, kde došlo k výraznému porušenia povinnosti poslanca som vždy zasahoval a ľudia, ktorí sedeli v predchádzajúcom volebnom období ako poslankyne alebo poslanci národnej rady veľmi dobre vedia, akým spôsobom som riešil tieto veci, “ uviedol Paška, ktorý ešte poznamenal, že pán Sulík si myslí, že národná rada je jeho firma.

Ak pán Sulík chce naplniť svoju predstavu vedenia národnej rady ako vedenia svojej vlastnej firmy bez ohľadu na rešpektovanie akýchkoľvek elementárnych zvyklostí a zásad, je to jeho vec,“ vyhlásil Paška, ale potom sa podľa neho nemôže Sulík čudovať, že pohľad na neho ako na osobu, ktorá nie je schopná zvládnuť takúto vysokú funkciu sa nebude zlepšovať ale zhoršovať. Sulík s poslancami SaS prišli podľa Pašku nepripravení a navodili atmosféru emotívneho osočovania, namiesto toho, aby napĺňali svoj program.

Sulík na margo posledného incidentu v parlamente medzi poslancami Igorom Matovičom a Robertom Kaliňákom v relácii zdôraznil, že problém nastal potom, ako ho nazval predseda Smeru-SD Robert Fico hochštaplerom.

Sulík svoje rozhodnutie stať sa šéfom parlamentu neľutuje, myslí si, že v ňom vie veľa urobiť. „Napríklad zabezpečiť to, aby sa dodržiavali zákony aj na pôde parlamentu, “ uviedol Sulík a dodal, že „aby sa neprepisovali zákony potom, ako ich schvália poslanci, aby sa nerokovalo do druhej alebo tretej hodiny ráno a rôzne parlamentné noci dlhých nožov, ako sme to všetko zažili -jednoducho s týmto ja hodlám skoncovať„.

Podľa neho je „holým nezmyslom“ Paškovo konštatovanie, že parlament vedie ako svoju firmu. Všetkým občanom garantuje, že na pôde parlamentu sa budú dodržiavať zákony. „Nemusí sa to páčiť skúseným starým harcovníkom, môžu ma označovať koľko chcú za neskúseného, ale keď raz tam niekto chodiť nebude, tak výplatu neuvidí,“ vyhlásil Sulík.

SITA

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján SlotaPavol PaškaRichard SulíkRobert Fico
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republiky