SNS žaluje Pravdu aj Novotného

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Štefan Zelník

BRATISLAVA 15. decembra (WEBNOVINY) – Slovenská národná strana, jej poslanec Štefan Zelník a jeho asistent Vladimír Oleár sa budú na súde brániť proti tvrdeniam médií a poslanca Národnej rady SR a predsedu výboru pre zdravotníctvo Viliama Novotného, ktoré spájajú Oleára s dodávateľom vakcíny proti novej chrípke – firmou Sanofi Pasteur. Dnes podali žalobu na Novotného a denník Pravda. Zvažujú aj žalobu na Novotného kolegu Petra Markoviča, ktorý sa vyjadroval v podobnom duchu. Povedal to Zelník dnes na tlačovej besede. Postupne však chcú vyvodiť trestnoprávnu zodpovednosť „na všetky médiá, ktoré uverejnili tieto nepravdivé skutočnosti“, vyhlásil Zelník. Ako tvrdí, budú žiadať aj opravu. Odvolal sa na svedomie médií, kritizovať majú, keď urobí zlú vec. Novotnému odkázal, že sa zahráva so zdravím občanov, lebo niektorých možno presvedčil, aby sa očkovať nedali.

„Firma Sanofi Pasteur dodá na Slovensko milión vakcín proti prasacej chrípke. Jediným zástupcom firmy na Slovensku je Zelníkov asistent Vladimír Oleár,“ píše Pravda. Zelník však tieto obvinenia odmieta. „Vyhlásenia pána poslanca Novotného a niektorých médií k dodávke vakcín a prepojenie Slovenskej národnej strany a mojej osoby cez môjho asistenta sú vyložené klamstvo. Vladimír Oleár je môj asistent, ale je zamestnancom Sanofi-Aventis Pharma Slovakia. Má na starosti marketing. Nie je ani konateľom firmy, ani štatutárom, ani poverený, aby mohol rokovať a prejednávať nejaké zmluvy. Nemal a nemá splnomocnenie rokovať so slovenskou stranou ani o podmienkach, ani o cene. Konečné znenie a obchodné podmienky boli dohodnuté priamo medzi Správou štátnych hmotných rezerv a francúzskou stranou,“ vyhlásil Zelník. Sanofi-Aventis Pharma Slovakia je firma, ktorá sa zlúčila so Sanofi Pasteur, no podľa Zelníkových slov zostáva samostatným právnym subjektom.

Zelníkovo meno sa spomína aj v súvislosti s rozvozom vakcín, o ktorý sa postará Intec Pharma podnikateľa Ladislava Čornáka, podľa Pravdy Zelníkovho spoločníka. Ako tvrdí Zelník, očkovacie látky už firma rozváža 17 rokov a so Sanofi Pasteur spolupracujú desať rokov. „Prepojenie Zelník-Čornák je úplne smiešne. Ja predsa nemôžem ovplyvniť, komu dá francúzska firma túto zákazku a on to už pre nich robí viac ako desať rokov,“ myslí si Zelník.

SNS bude žiadať ministra zdravotníctva Richarda Rašiho, aby na najbližšiu schôdzu parlamentu predložil správu o celom nákupe očkovacích látok. Strana sa tiež bude zasadzovať za zverejnenie zmluvy medzi Správou štátnych hmotných rezerv a výrobcom Sanofi Pasteur. Sľubujú si od toho osvetlenie celej problematiky.

Predseda SNS Ján Slota sa pripojil ku kritike médií. „Za každú cenu zavádzať verejnosť je nielen neetické, ale proti všetkým pravidlám slušnosti,“ myslí si. V kritike sa dotkol aj niektorých ďalších káuz, v ktorých figurujú firmy blízke SNS, napríklad nástenkový tender, emisie alebo popolček. O týchto „nafúknutých kauzách“ sa chystajú hovoriť v januári.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján SlotaŠtefan Zelník
Firmy a inštitúcie SNS Slovenská národná strana