Veľký prehľad nebankových pôžičiek

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peniaze
Foto: ilustračné, Thinkstock

Nebankové pôžičky môžu byť rôzneho druhu, či už ide o krátkodobé pôžičky alebo dlhodobejšie spotrebné úvery. Niektoré sa dajú získať aj bez registra, bez dokladovania príjmu, bez ručenia a sú tak dostupné aj pre dôchodcov, podnikateľov, začínajúcich živnostníkov, nezamestnaných alebo aj pre ženy na MD, čiže materskej dovolenke. Väčšina úverov sa dá už vybaviť aj online, prípadne cez telefón a bez nutnosti osobného stretnutia. Pre lepšiu orientáciu prinášame pre nebankové pôžičky krátky zoznam a recenzie.

Nebankové pôžičky online a cez SMS
  • Veľmi časté sú krátkodobé malé úvery, ktoré sa dajú vybaviť cez internet alebo cez telefón a SMS správu, pričom tieto pôžičky sú dostupné aj do 24 hodín
  • Častokrát je schválenie len otázkou minút a peniaze tak môžete mať takmer ihneď alebo ešte v ten istý deň aj priamo na bankovom účte
  • Výhodou je, že v drvivej väčšine ide o pôžičky bez potvrdenia príjmu a ponuka je veľmi široká, takže sa dá vybrať z veľkého počtu poskytovateľov týchto úverov
  • Trila

    Rýchla nebanková pôžička bez zbytočného dokladovania je aj online a SMS pôžička od nebankovej spoločnosti Trila. Požičať si môžete od 50 do 250 € so splatnosťou na 15 až 25 dní. Po schválení môžete mať peniaze na účte už za niekoľko minút a nemusíte dokladovať to, ako ich použijete a na čo ich miniete. V prípade problémov so splatnosťou je možné ju predĺžiť až krát o 15, 30 alebo 45 dní a to za poplatok. Na vybavenie úveru nie je nutné ani dokladovať príjem a peniaze môžete získať na bankový účet.

    SMS Credits

    SMS pôžičky ponúka aj nebanková spoločnosť SMS Credits, ktorá poskytuje bezúčelové úvery od 20 € do 350 €, pričom prvá pôžička je do výšky 100 €, ďalšia do 250 € a pre dlhodobých klientov je možné získať aj plnú výšku úverového rámca. Podobne ako v prípade iných úverov ide o pôžičky krátkodobé na 5, 10 alebo na 15 dní, avšak s možnosťou predĺženia. Podmienkou na získanie úveru je ale nebyť evidovaný v registroch dlžníkov, čiže nebankovka overuje registre, no na druhú stranu netreba dokladovať príjem ani účel úveru.

    Pôžičkomat

    Rýchla pôžička s vybavením do 24 hodín je aj online úver od spoločnosti Pôžičkomat, ktorá sa zameriava na bezúčelové úvery cez internet. Požičať sa dá od 25 do 350 €, pre dlhodobých klientov až do 900 € a to bez skrytých poplatkov alebo poplatkov vopred. Vďaka automatizovanému systému ponúka nebankovka možnosť posúdenia žiadosti o pôžičku už do 10 minút. O úver sa dá požiadať priamo pomocou online formulára na stránke, pričom nie je potrebné dokladovať ani výšku príjmu záujemcu o pôžičku a tiež ani účel využitia peňazí.

    Ferratum Bank

    Medzi rýchle online a SMS úvery patria aj pôžičky od Ferratum Bank, čo je nebanková spoločnosť ponúkajúca tieto úvery aj pre ženy na materskej dovolenke, nezamestnaných, dôchodcov, živnostníkov, podnikateľov a samozrejme aj pre zamestnaných žiadateľov. Ide o menšie krátkodobé pôžičky do 30 dní od 30 do 350 €, ktoré sa hodia na nečakané výdaje alebo pár dní pred výplatou. Splatnosť sa môže v prípade nutnosti za poplatok predĺžiť o 15 dní a to až dvakrát, pričom obvykle do 24 hodín môžete mať peniaze priam na Vašom účte.

    Credit One

    Až do 1000 € na čokoľvek môžete ako dlhodobý klient získať od nebankovej spoločnosti Credit One, ktorá sa špecializuje na online pôžičky a úvery. Prvá pôžička je dostupná až do 180 € a doba splatnosti je zvyčajne do 30 dní. Tieto pôžičky sú podobne ako aj iné podobné úvery takéhoto typu bez ručiteľa alebo zaistenia nehnuteľnosťou, aj bez dokladovania príjmu a požičať si môže každý od 18 do 75 rokov, kto nemá problémy s nesplatenými úvermi od iných nebankových alebo finančných spoločností. Splatnosť je možné tiež odložiť o 30 dní.

    Spotrebné a spotrebiteľské nebankové úvery
  • Na dlhšiu dobu splatnosti a ak potrebujete väčšie sumy úverov sa používajú spotrebné a spotrebiteľské nebankové pôžičky
  • Tieto úvery sa dajú použiť na bývanie, nákup spotrebného tovaru, zaplatenie za služby alebo čokoľvek iné a vo väčšine prípadov ide najmä o overené nebankové pôžičky od známejších a väčších nebankových spoločností
  • V niektorých je potrebné ručenie ručiteľom alebo spoludlžníkom a tiež sú dostupné niektoré aj bez potvrdenia o príjme
  • Profi Credit

    Menšie spotrebiteľské nebankové úvery ponúka napríklad Profi Credit, čo je pomerne známa a overená nebanková spoločnosť zameraná na úvery najmä pre ľudí s trvalým príjmom, ale v prípade spoludlžníka alebo ručiteľa si môže požičať napríklad aj dôchodca alebo ženy na materskej dovolenke. Výška úveru je od 300 € až do 1500 € a dobou splatnosti ide o krátkodobé až strednodobé pôžičky, ktoré sa splácajú od 18 do 42 mesiacov mesačnými splátkami.

    Na získanie treba občiansky preukaz, výpis z bankového účtu za posledné 3 mesiace, vek nad 18 rokov a mať pravidelný príjem, prípadne žiadatelia s menšou bonitou môžu mať prípadne aj ručiteľa. Úvery sú bezúčelové a na čokoľvek, takže žiadateľ nemusí uvádzať, ako peniaze použije. Pre dlhodobých klientov je možné individuálne zvýhodnenie úveru. Každý, kto úver riadne spláca, má zároveň nárok na revolving, čiže poskytnutie ďalších financií počas splácania.

    Kešovka

    Na čokoľvek sa dá získať aj nebanková pôžička od spoločnosti Kešovka, ktorá ponúka nebankové spotrebiteľské úvery bezúčelového typu a to bezhotovostne pre verejnosť ako aj podnikateľov. Požičať sa dá od 200 do 1700 € s flexibilnou dĺžkou splácania podľa možností klienta, pričom o úver je možné požiadať aj veľmi jednoducho vyplnením online žiadosti na webstránke nebankovej spoločnosti. Na získanie pôžičky treba mať pravidelný mesačný príjem.

    Pôžička je jednoduchá a rýchla na vybavenie, pričom treba mať k dispozícii možnosť dokladovať pracovnú zmluvu, príjem, daňové priznanie pre podnikateľov a nejaký iný doklad o platbách služieb, napríklad výpis z bankového účtu, SIPO a podobne. Úver je dostupný aj pre dôchodcov, ktorý vedia dokladovať výmer starobného dôchodku. Pôžičku je možné splatiť dokonca aj skôr. Úver sa dá vybaviť okrem online možnosti aj zavolaním na telefonickú linku nebankovky.

    Provident

    Nebanková spoločnosť Provident ponúka taktiež rýchle spotrebiteľské pôžičky a to či už online formou, požiadaním cez internet alebo osobným stretnutím s obchodným zástupcom nebankovky priamo vo Vašom regióne. Bez ručiteľa alebo aj iného zabezpečenia úveru je možné získať pôžičku od 160 € do 2300 € buď formou bezhotovostného prevodu priamo na účet klienta, prípadne vo forme platobnej karty s platnosťou 3 roky, ktorá sa dá použiť na výber v bankomate aj platbu v obchode.

    S pôžičkou sa neviažu žiadne skryté a nečakané poplatky, splatnosť je na 60 alebo na 100 týždňov a úver je bezúčelový, takže sa dá použiť na hocičo a zároveň nie je treba dokladovať nebankovke, ako ste peniaze získali. Pre dlhodobých klientov je možné získať na úvery zľavy a iné zvýhodnenia, prípadne aj možnosť získať vyššiu pôžičku ako noví klienti. Podobne ako pri iných nebankovkách aj tu ale platí, že úrok je samozrejme vyšší ako bežný bankový úrok.

    Cofidis

    Spotrebiteľské nebankové pôžičky ponúka aj nebanková spoločnosť Cofidis, ktorá ponúka úvery od 200 do 5000 € v závislosti od výšky príjmu a toho, koľko si môže klient dovoliť mesačne splácať. Bežne sa tieto úvery ponúkajú so splatnosťou do 41 mesiacov, sú bezúčelové, takže nie je nutné dokladovať použitie finančných prostriedkov a dajú sa využiť na čokoľvek. Na získanie obvykle nie je potrebný ručiteľ ani iné ručenie, ale napríklad dôchodcovia či mamičky na MD by mali mať spolužiadateľa.

    Vybavenie je veľmi rýchle, úver nie je spojený so žiadnymi dodatočnými poplatkami a je možné ho dokonca aj poistiť. Na získanie pôžičky treba mať nad 18 rokov, pričom peniaze na účte môžete mať do 48 hodín po schválení úveru. Navyše ak budete mať viac finančných prostriedkov, je možné bez poplatku alebo sankčných penále napríklad kedykoľvek zaplatiť zvýšenú splátku alebo vyplatiť celý úver naraz. O úver sa dá požiadať aj cez online formulár.

    Home Credit

    Pôžičky ako aj nebankové kreditné karty alebo úver s nákupom na splátky ponúka taktiež aj Home Credit Slovakia. Táto nebanková spoločnosť patrí medzi overené a seriózne nebankovky, pričom z ponuky úverov je najbežnejšia hotovostná bezúčelová pôžička na hocičo. Tento úver poskytuje nebankovka od 400 € až do 6000 € v závislosti od bonity a možností klienta, pričom splatnosť je od 48 do 84 týždňov a to aj podľa výšky pôžičky.

    Pôžička je bez poplatkov za vybavenie ako aj za vedenie úverového účtu a bez poplatkov je aj prípadné predčasné splatenie. Navyše, peniaze máte do druhého dňa od uzavretia úverovej zmluvy a pôžičku môžete do 30 dní zadarmo vrátiť, čiže je možné ju do mesiaca zrušiť. Spôsob splácania aj výber peňazí je na klientovi, taktiež možnosť poistenia si výdavkov pre istotu. Za každých 12 mesiacov trvania zmluvy máte nárok aj na odloženie jednej splátky.

    Pohotovosť

    Nebankové pôžičky ponúka aj nebanková spoločnosť Pohotovosť a to či už s vybavením online prostredníctvom svojej webstránky, prípadne bezplatným zavolaním na linku nebankovky a to aj cez víkendy. Navyše, vďaka širokej sieti tzv. Pôžičkární, čo sú regionálne kancelárie tejto nebankovky po celom Slovensku, je možné požiadať o pôžičky aj osobne. V ponuke sú rôzne druhy bezúčelových spotrebných pôžičiek až do 4500 € pre každého.

    K dispozícii sú tak pre širokú verejnosť ako aj pre živnostníkov, pričom spravidla nový klient môže získať ako prvý úver len pôžičku do 1000 €. Splatnosť je obvykle od 2 do 12 mesiacov. ak už pôžičku máte, je možné si aj počas jej splácania objednať v prípade potreby tzv. Pohotovku, čo je miniúver od 100 do 350 €, ktorý je možné tiež splácať až do 12 mesiacov a slúži ako rýchla pomoc v prípade nepredvídateľných výdavkov. Aj ten je samozrejme bezúčelový.

    Tesco

    Nebankové pôžičky poskytuje aj Tesco prostredníctvom svojich Finančných služieb. Najznámejšia a najhľadanejšia je hotovostná pôžička od 800 € do 16 000 €, ktorá sa dá získať osobnou návštevou stánku Finančných služieb Tesco alebo aj ako úver cez telefón. Pôžička je obvykle schválená veľmi skoro, v prípade osobnej návštevy aj na počkanie a peniaze môžete mať na svojom účte už do dvoch dní prevodom. Na vybavenie je ale potrebné potvrdenie o výške príjmu.

    V prípade dôchodcov postačuje výmer dôchodku, pri podnikateľoch je nutné aj potvrdenie z daňového úradu o výške daňovej povinnosti, prípadne kópia daňového priznania. Pôžička má dobu splatnosti od 12 do 84 mesiacov, je bezúčelová a tak sa dá bez obmedzenia použiť na čokoľvek a na získanie úveru sa nevyžaduje ručiteľ. Najčastejšie sa peniaze posielajú priamo na účet, čo je aj najrýchlejšie.

    Cetelem

    Výhodné pôžičky online ale aj väčšie spotrebné úvery priamo konkurujúce klasickým bankovým spotrebákom ponúka aj nebankovka Cetelem. Tá má v portfóliu pre prípad rýchlych úverov tzv. Expresnú pôžičku do 2000 € so splatnosťou do 48 mesiacov. Ako nebankový spotrebiteľský bezúčelový úver ponúka Pôžičku na čokoľvek, ktorá sa dá získať od 2000 € do 25 000 € s možnosťou splácania až na 10 rokov. Viac sa dá požičať účelovo.

    Až do 34 000 € s možnosťou splácania do 84 mesiacov ponúka Cetelem na prefinancovanie kúpy nového alebo ojazdeného auta, prípadne až do 120 mesiacov sa dá požičať podobná suma na rekonštrukciu nehnuteľnosti alebo modernizáciu bývania. Cetelem má navyše k dispozícii aj pôžičku na splatenie úverov a refinancovanie. Všetky úvery sú bez poplatkov a bez chytákov a úročením sa snažia priblížiť bankovým spotrebným úverom, hoci stále je tam ešte pomerne veľký rozdiel.

    Ammado

    Rýchle nebankové pôžičky bez registra a aj online formou ponúka tiež nebanková spoločnosť Ammado. Tieto pôžičky sú určené takmer každému, čiže napríklad aj pre nezamestnaných, živnostníkov, dôchodcov, osoby na materskej dovolenke a samozrejme aj pre ľudí zamestnaných s trvalým príjmom. Požičať sa dá od 100 do 8000 € a bezúčelovo na čokoľvek, pretože nebankovka si neoveruje, ako ste peniaze z úveru použili a na čo ste ich minuli.

    Výhodou je veľká variabilita obdobia splácania, pretože doba splatnosti pôžičky sa pohybuje od 1 do 7 rokov, takže je možné úver splatiť čo najskôr s menším preplatením alebo naopak získať dlhšiu dobu splatnosti a menšiu mesačnú splátku. Nebankovka tieto úvery ponúka rýchlo aj s možnosťou požiadať o pôžičku cez online formulár a žiadosť na jej webstránke, pričom neoveruje ani registre a ani netreba predkladať potvrdenia o výške príjmu žiadateľa.

    Plenkall

    Nebankové pôžičky ponúka aj spoločnosť Plenkall, ktorá má vo svojom portfóliu úvery pre fyzické osoby, živnostníkov, právnické osoby a firmy. Výhodou je, že na získanie pôžičky nie je treba žiadne založenie nehnuteľnosti, ide o úvery bez overovania registrov a tiež bez overovania výšky príjmu. Obvykle do 48 hodín už môže mať v prípade schválenia úveru žiadateľ peniaze na svojom účte a môže ich použiť na čokoľvek, pretože sú bezúčelové.

    Pre bežných žiadateľov, čiže fyzické osoby, ponúka Plenkall pôžičky na 6 až 48 mesiacov a to už od 250 € až do 6000 €. Ide o úvery splátkového typu, pričom splátky sú rovnomerné a je v nich už započítaný aj poplatok za poskytnutie pôžičky, takže neplatíte žiadne poplatky vopred za vybavenie úveru. Pre živnostníkov sa dá požičať až do 60 mesiacov a až do 15 000 €. Najvyšší úver ponúka nebankovka pre právnické osoby, čiže podnikateľov, až do 60 000 €.

    Nebankové pôžičky s ručením nehnuteľnosťou
  • Nebankový úver zabezpečený nehnuteľnosťou má výhodu v tom, že sa dá požičať aj niekoľko desiatok tisíc € aj na dlhšiu splatnosť
  • Treba si dať pozor na ponuky neznámych nebankoviek alebo sprostredkovateľov, ktoré nemusia vždy byť seriózne a môžu byť predražené tak, že klient nezvláda splácať úver a príde o nehnuteľnosť
  • Lepšie sú ponuky od známejších nebankoviek z ktorých niektoré ponúkajú tieto pôžičky aj ako nebankový hypotekárny úver na nehnuteľnosť
  • Úver4you

    Medzi pôžičky na väčšie sumy so zabezpečením nehnuteľnosťou patria aj úvery od nebankovej spoločnosti Úver4you. Požičať sa dá už od 2000 € a so splatnosťou až do 96 mesiacov, pričom tieto pôžičky sú určené pre zamestnancov, podnikateľov aj dôchodcov. Na získanie je potrebný doklad totožnosti a založenie nehnuteľnosti ako zábezpeky úveru, avšak nemusí ísť len priamo o nehnuteľnosť vo vlastníctve žiadateľa o úver, ale aj o tretiu osobu.

    Spoločnosť poskytuje úvery aj na vyriešenie exekúcie alebo záložného práva, neprehľadáva ani nebankový úverový register, čiže ide o nebankové úvery bez registra a na dokladovanie príjmu stačí predložiť výplatné pásky, prípadne výpis z účtu za posledné tri mesiace. Pôžička sa dá použiť bezúčelovo a ide o určitý druh americkej nebankovej hypotéky. Ideálne je však tento úverový produkt určený na konsolidáciu nevýhodných viacerých pôžičiek a úverov.

    Slovenská požičovňa

    Možnosť získať aj sumu na niekoľko desiatok tisíc € so založením nehnuteľnosti ponúka tiež Slovenská požičovňa a to vo forme nebankovej hypopôžičky. V ponuke tejto nebankovej spoločnosti sú dve hypopôžičky. Prvou je bezúčelová hypopôžička na čokoľvek od 2000 € do 100 000 €, ktorá sa dá splácať od 5 do 30 rokov a peniaze sa môžu použiť bezúčelovo, keďže ako klient nemusíte preukazovať účel ich minutia. Počas splácania sú možné aj mimoriadne splátky.

    Druhou možnosťou je hypopôžička na kúpu nehnuteľnosti, ktorá sa poskytuje tiež až na obdobie 30 rokov a požičať sa dá od 6000 do 100 000 € v závislosti od toho, akú hodnotu má kupovaná nehnuteľnosť a akú výšku príjmu má žiadateľ o úver. Spracovanie úveru je bez poplatku, podobne ako správa úveru a bez poplatku je možné uhradiť aj mimoriadne splátky kedykoľvek a v ľubovoľnej výške. Úver sa dá využiť aj na refinancovanie iných hypoúverov.

    Výhody:
  • Nebankové pôžičky majú výhodu v lepšej dostupnosti ako bankové, samozrejme podľa typu pôžičky, kedy menšie rýchle a krátkodobé úvery si môže požičať skoro každý, ale vyššie spotrebné pôžičky len ľudia s príjmom
  • Výhodou je rýchlejšie vybavenie, tiež to, že takmer všetky úvery sú bezúčelové a pohodlnejšie vybavenie, pretože väčšina pôžičiek sa dá vybaviť aj online z pohodlia domova a nemusíte tak nikam chodiť
  • Vďaka širokému výberu je možné nájsť úver presne na mieru pre každého, či už ide o menšie úvery bez ručenia, väčšie úvery s dlhodobou splatnosťou alebo pôžičky aj s ručením, ale zas bez dokladovania príjmu alebo overovania registrov
  • Nevýhody:
  • Veľká väčšina nebankových úverov má veľmi vysoké úročenie alebo RPMN, takže klient preplatí niektoré pôžičky aj niekoľko násobne a zároveň sa musí vyrovnať aj s vysokými splátkami
  • Menšie nebankové pôžičky a úvery sú väčšinou na zmenku, čo je síce spôsob jednoduchého ručenia, ale ak ide o úver od neznámej nebankovky, ide o najnevýhodnejšie ručenie spomedzi všetkých
  • Pozor na úvery ručené nehnuteľnosťou, pretože pri pôžičkách od neznámych nebankoviek ide o predražené úvery a veľa krát sa stáva, že žiadateľ ich nevládze splácať a príde tak o nehnuteľnosť, ktorú za úver založiť
  • Ďalšie k téme

    Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia