Detské ihrisko v Bardejove vyrástlo vďaka programu SPPoločne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bez názvu
Detské ihrisko v Bardejove Foto: Program SPPoločne

BRATISLAVA 30. októbra (WBN/PR) – Jedným z úspešných projektov druhého ročníka verejnoprospešného programu SPPoločne sa stal projekt Občianskeho združenia Náš Bardejov. Tunajší obyvatelia sa už tento štvrtok, 31. októbra o 11:00 hod., môžu tešiť na slávnostné otvorenie projektu v podobe nového integrovaného detského ihriska.

Projekt s názvom „Aby si oddýchol každý“ získal v rámci verejného on-line hlasovania podporu v podobe 5013 hlasov. Tie mu priniesli finančnú pomoc vo výške 8000 eur na výstavbu detského integrovaného ihriska v areáli františkánskeho kláštora v Bardejove. Ruku k dielu priložili viaceré organizácie a desiatky dobrovoľníkov, ktorí pomáhali každú sobotu. Špeciálny prototyp ihriska, navrhnutý pre telesne znevýhodnené deti, bol dovezený z poľského mesta Vroclav. Jeho dovozu predchádzal podrobný prieskum trhu s cieľom nájsť čo najvhodnejšie ihrisko. Pri hľadaní vhodného adepta pomáhalo aj okresné centrum Slovenského zväzu telesne postihnutých.

Výstavba ihriska si vyžiadala časovo a finančne náročné úpravy terénu a prieskumy povrchu:

V tomto priestore usilovne pracujeme už viac ako rok. Prebehli tu architektonický i archeologický prieskum, z areálu sme odstránili tri nelegálne stavby, upravili sme terén a vysadili stromčeky. Na jar tu pribudnú spevnené plochy, chodník, lavičky, hojdačky a ďalšie prvky budúcej oddychovej zóny“, informuje Martin Šmilňák, predseda Občianskeho združenia Náš Bardejov.

Mesto Bardejov zabodoval so svojím projektom aj v 1. ročníku SPPoločne, minulý rok tak mohol bardejovský OZ Park v meste zrealizovať projekt s názvom „Deň stromov v meste“. Časť stromčekov, osádzaných v rámci tohto projektu, bola vysadená aj v areáli kláštora s integrovaným ihriskom. Spojenie komunít tak prinieslo zaujímavé prepojenie jednotlivých projektov SPPoločne.

Opäť sa nám vďaka programu SPPoločne podarilo spojiť celé obce a mestá pre tento úžasný program. Slováci naozaj ocenili, že si môžu s našou podporou skrášliť svoje okolie, oživiť aktivity vo svojom regióne a skvalitniť tak životnú úroveň,“ zdôraznila Martina Nehézová, vedúca korporátneho imidžu, CSR a sponzoringu, SPP.

Projekt „Aby si oddýchol každý“ bol zrealizovaný vďaka finančnej podpore verejnoprospešného partnerského programu SPPoločne, ktorý úspešne prebieha už druhý rok pod záštitou spoločnosti SPP, Nadácie SPP a EkoFondu. Je založený na adresnej pomoci konkrétnym ľuďom a komunitám vo všetkých regiónoch Slovenska. Podmienkou účasti v programe je prihlásenie projektu do jednej z dvoch kategórií: SPPoločne pre ľudí a SPPoločne pre domovinu. Následne prebieha užší výber projektov odbornou hodnotiacou komisiou a verejné on-line hlasovanie. Počas prvého ročníka projektu si finančnú pomoc v celkovej výške 320 000 eur nakoniec rozdelilo 43 projektov s najväčším počtom hlasov. Druhý ročník finančne podporil 48 projektov, vrátane realizácie detského ihriska v Bardejove v celkovej výške 320 000 eur. Viac informácií o programe je možné získať na stránke www.sppolocne.sk.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Nadácia SPP