SDKÚ nemôže podľa Štefanca voliť toho, kto kupčí so Smerom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ján Figeľ
Ján Figeľ Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 11. marca (WEBNOVINY) – Členovia a podporovatelia SDKÚ-DS podľa podpredsedu strany Ivana Štefanca nemôžu voliť v prezidentských voľbách niekoho, kto robí obchody so Smerom-SD. SDKÚ-DS spolu so stranou Most-Híd podporujú v prezidentských voľbách kandidáta KDH Pavla Hrušovského.

Ako povedal Štefanec pre agentúru SITA v súvislosti s dohodou medzi Smerom-SD a KDH na ústavných zmenách, SDKÚ-DS vždy presadzovala vytvorenie jasnej stredopravej alternatívy proti vláde jednej strany, ktorej cieľom je ponúknuť SR lepšiu alternatívu. „Každé obchodovanie s vládnou stranou je významným narušením tejto možnosti, ktorú dlhodobo a trpezlivo ponúkame. Som presvedčený, že ľudia vidia, kto chce spolupracovať a kto robí politické obchody,“ vyhlásil Štefanec.

Predseda KDH Ján Figeľ odmieta obvinenia, že jeho hnutie kupčí so Smerom-SD o zmenách v ústave. „Nikoho nekupujem, seba nepredávam. To sú výstižné slová básnika a učiteľa Gorazda Zvonického, ku ktorým sa rád hlásim. Politika je pozvaním k napĺňaniu verejného záujmu, k službe dobrej veci. Nie k politikárčeniu či k zneužívaniu moci,“ vyhlásil Figeľ v rozhovore pre agentúru SITA.

Podpora rodiny a účinnejšia spravodlivosť sú podľa neho dobrou vecou pre ľudí, pre Slovensko. Dohoda o potrebných zmenách v ústave je podľa Figeľa verejná, a nič iné, skryté, neobsahuje. „Najviac ju kritizujú tí, čo doviedli Slovensko k predčasným voľbám a k vláde jednej strany, alebo tí, čo ani nepodpísali návrh na doplnenie ústavy o ochranu manželstva,“ upozornil s tým, že kritizovať bezdôvodne nepomáha

Do parlamentu Smer a KDH predložili spoločný návrh novely ústavy, ktorý rieši oblasti justície a ochranu rodiny.

VIAC SA DOČÍTATE TU

.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ján Figeľ
Firmy a inštitúcie KDH Kresťanskodemokratické hnutieSDKÚ-DS Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická stranaSMER-SD