Procházka je sklamaný, chcel postúpiť do druhého kola

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Radoslav Procházka
Kandidát na prezidenta Radoslav Procházka (druhý sprava) s manželkou Katarínou (druhá zľava) v priestoroch jeho volebného štábu v košickom hoteli Yasmin. Košice, 15. marec 2014. Foto: SITA/Ivan Fleischer

KOŠICE 15. marca (WEBNOVINY) – Kandidát na prezidenta Radoslav Procházka zriadil svoj volebný stan v košickom hoteli s tým, že Slovensko nie je len Bratislava. Spolu s manželkou a podporovateľmi tam čakal na výsledky. Medzi pozvanými hosťami nechýbali napríklad líder strany Sloboda a solidarita Richard Sulík, primátor Martina a poslanec Mosta-Híd Andrej Hrnčiar a ďalší politici.

Všetko o prezidentských voľbách nájdete

—>> TU.

Radoslav Procházka po zverejnení výsledkov netajil sklamanie. Priznal to aj na tlačovej besede, keď uviedol, že do volieb išiel s tým, že postúpi do druhého kola. „Na druhej strane to bol veľký úspech, lebo som získal vyše 400 000 hlasov voličov, za ktoré úprimne ďakujem a je to pre mňa veľký záväzok,“ povedal Procházka a doložil, že ďakuje za podporu svojej manželke i volebnému štábu.

Na otázku novinárov, či mieni založiť novú stranu, alebo či v druhom kole podporí Andreja Kisku odvetil, že treba počkať 48 hodín. Nevyjadril sa ani k otázke, či sa cíti byť lídrom pravice. „Neľutujem ani peniaze, ani úsilie, ani deň, ktorý sme strávili na výjazdoch. Bola to obrovská skúsenosť a ja som za ňu ľuďom vďačný,“ povedal Procházka.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej HrnčiarRadoslav ProcházkaRichard Sulík