Kňažko i Procházka deň po tlačovke potvrdili, že volia Kisku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Knazko prochazka
Zľava: Neúspešní kandidáti na prezidenta Milan Kňažko a Radoslav Procházka. Foto: SITA/Gabriel Kuchta

BRATISLAVA 26. marca (WEBNOVINY) – Neúspešný uchádzač o post hlavy štátu Milan Kňažko bude v druhom kole prezidentských volieb voliť Andreja Kisku. Uviedol to vo vyhlásení, ktoré poskytol médiám. „Nie je treba pochybovať o tom, že znovu ide o veľa,“ tvrdí.

Kňažko vo vyhlásení vysvetlil aj svoju neúčasť na avizovanej spoločnej tlačovej besede s Kiskom a Radoslavom Procházkom, ktorá sa uskutočnila v utorok.

„Bol som požiadaný pánom Kiskom, či sa pripojím k verejnému vyhláseniu, aby sme podporili občanov našej krajiny, aby sa zúčastnili na týchto voľbách. Moje stanovisko v tomto duchu, ale aj v duchu mojich doterajších vyhlásení som verejnosti aj pánovi Kiskovi dal a požiadal všetkých občanov, aby využili právo voliť a zúčastnili sa na demokratických voľbách prezidenta,“ hovorí Kňažko. Všetky jeho vyhlásenia, ktoré vo svojej doterajšej kampani dal, platia a Kňažko si za nimi stojí.

Všetko o prezidentských voľbách nájdete —>> TU.

Trojica poslancov podporila Kisku

Trojica poslancov NR SR Radoslav Procházka, Andrej Hrnčiar a Miroslav Beblavý v stredu zvolali spoločnú tlačovú besedu. Podľa slov Radoslava Procházku však nie kvôli sebe, ale pre prezidentské voľby. Poslanecké trio spoločne vyjadrilo, že podporuje a bude v sobotu voliť za prezidenta Andreja Kisku. Len Beblavý však vyzval aj svojich priaznivcov, aby volili Kisku. Hrnčiar vyzval voličov, aby nezostali doma a išli voliť.

Procházka
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Procházka zdôraznil, že opakovane po štvrtýkrát v stredu vyjadruje, že svojím hlasom podporí Kisku. Podľa Beblavého Kiska v prípade zvolenia bude dobrý prezident. „Slovensko potrebuje nádej, potrebuje zmenu,“ povedal s tým, že Smer-SD a Robert Fico už dokázali, že sa zmeniť nevedia. Slovensko podľa neho potrebuje nádej na zmenu prezidenta i v parlamente.

Neúspešní uchádzači o post hlavy štátu Radoslav Procházka a Milan Kňažko v utorok nepodporili občianskeho kandidáta Andreja Kisku, ako sa očakávalo. Kiska, Procházka a Kňažko mali na spoločnej tlačovej besede urobiť vyhlásenie k druhému kolu prezidentských volieb, v ktorých sa Kiska stretne s premiérom a kandidátom Smeru Robertom Ficom.

Traja poslanci na tlačovej besede zároveň odmietli povedať, či založia novú politickú stranu. Procházka zároveň nechcel povedať, či uvažuje o vzdaní sa poslaneckého mandátu. Hrnčiar priznal, že sa v posledných dňoch stretávajú častejšie, ostatné témy s výnimkou prezidentských volieb v stredu označil za druhoradé.

Nešťastná tlačová beseda

Spoločná tlačová beseda Andreja Kisku, Radoslava Procházku a Milana Kňažka sa v utorok nakoniec neuskutočnila tak, ako ju naplánovali. Kňažko na tlačovku neprišiel a Procházka sa obmedzil len na výzvu voličom, aby prišli voliť.

Procházka, ktorý sa najskôr zdráhal predstúpiť pred mikrofóny novinárov, nakoniec vyhlásil, že voči voličom má dosť rešpektu na to, aby im odporúčal, koho majú voliť. „Je dôležité, aby si ľudia vybrali sami vlastnou hlavou podľa vlastného presvedčenia,“ povedal.

Beblavý utorňajšiu tlačovú besedu považuje za atómovú bombu v pohári vody. Zároveň priznal, že komunikácia v utorok nebola šťastná. Podľa neho Procházka i Kiska boli zaskočení správaním Kňažka. „Riešiť to po 24 hodinách považujem za príštipkárčenie,“ dodal.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej HrnčiarAndrej KiskaMilan KňažkoMiroslav BeblavýRadoslav ProcházkaRobert Fico