Robert Fico bol voliť, v centrále si bude obhrýzať nechty

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
V druhom kole volieb už odovzdal hlas aj Robert Fico
Kandidát na prezidenta SR Robert Fico (vľavo) a jeho manželka Svetlana (vpravo) počas druhého kola voľby prezidenta Slovenskej republiky. Veľké Dvorany, 29. marec 2014. Foto: SITA/Martin Havran

VEĽKÉ DVORANY 29. marca (WEBNOVINY) – Aj druhé kolo volieb absolvoval prezidentský kandidát Robert Fico (Smer-SD) vo Veľkých Dvoranoch v Topoľčianskom okrese, kde žije jeho matka a rodina. Do miestneho kultúrneho domu prišiel po 12:00 a kým počas prvého kola ho sprevádzalo nepríjemné počasie a silný vietor s dažďom, ktorý sa strhol tesne pred jeho príchodom, v sobotu ho tu vítalo aj zopár občanov.

Súčasný premiér prišiel voliť spolu so svojou manželkou Svetlanou a synom Michalom. Nechýbali desiatky novinárov nielen zo Slovenska ale aj z Čiech a ďalších zahraničných médií. Na otázku, čo by považoval za dobrý výsledok, odpovedal stručne.

Všetko o prezidentských voľbách nájdete —>> TU.

„Pokiaľ mi ľudia dajú dôveru, zostanem s nimi v dobrom aj v zlom a budem rešpektovať rozhodnutie ľudí. Neviem v tomto okamihu povedať nič,“ uviedol Fico po volebnom akte.

Na obede u mamy plánuje pobudnúť približne dve hodiny. „Chcela mi urobiť obrátený rezeň, ale ani neviem, čo to poriadne je a tak som jej povedal, nech urobí poriadnu fašírku so zemiakovým prívarkom. Čo sa týka toho, že vyzerám unavene, včera som bol u lekára, a ten stav mojej nohy nie je dobrý, takže budem musieť nosiť ortézu zrejme ešte ďalšie tri týždne, a to ma vôbec neteší,“ povedal pred odchodom z volebnej miestnosti.

Obrazom: V druhom kole volieb už odovzdal hlas aj Robert Fico

Po návšteve u mamy plánuje návrat do Bratislavy. „Trochu si doma oddýchnem a večer pôjdem do centrály Smeru obhrýzať si nechty,“ odpovedal na otázku, aký je jeho sobotňajší program.

V prvom kole bola v tejto obci najvyššia volebná účasť v Topoľčianskom okrese. „My to máme v posledných rokoch skoro stále tak, že máme najvyššiu účasť voličov, pred dvomi týždňami v prvom kole to bolo takmer 57 percent, Robert Fico tu získal vyše 64 percent hlasov,“ informoval starosta Veľkých Dvorán Emil Dinga.

Ako ďalej uviedol, v obci so sedemsto obyvateľmi zaznamenali veľký záujem o vydanie voličských preukazov. Kým v predchádzajúcich rokoch to bolo štyri až päť ľudí, teraz malo záujem takmer štyridsať občanov.

Ficovi rodáci chodia k urnám, stretávajú sa s ním na hodoch

V rodnej obci Roberta Fica prichádza k volebným urnám oveľa viac voličov ako pred dvomi týždňami. „V prvom kole prezidentských volieb sme zaznamenali 47,9 percentnú účasť a zo 440 voličov mu dalo hlas 275 ľudí, čo je 62,5 percent,“ informovala predsedníčka okrskovej volebnej komisie v Hrušovanoch Dajana Žitňanská.

V druhom kole zaznamenali výnimočne veľa tých, ktorým vydali voličské preukazy, ale aj tých, ktorí prišli s preukazom voliť práve do Hrušovian v Topoľčianskom okrese. Ľudia z dediny, ktorí prišli do kultúrneho domu ráno a dopoludnia hovoria, že vidia oveľa väčší záujem o voľby ako v prvom kole, ale ako zvyčajne najväčší nápor príde až večer.

Dôchodkyňa Školastika Matejová, ktorá prišla voliť popoludní, považuje voľby za samozrejmú vec. „Bola som aj v prvom kole a pravdaže nevynechala som ani dnešnú možnosť a je len prirodzené, že je u nás taká vysoká účasť, veď mnohí z nás súčasného premiéra poznali ako chlapca alebo s ním rástli ako rovesníci. Dva aj trikrát do roka sa s ním môžeme stretnúť napríklad na miestnom futbalovom ihrisku, každoročne nevynechá ani hody, ktoré sú u nás 11. novembra,“ hovorí Matejová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Robert Fico