Šéf biskupov dúfa, že sa Kiskovi podarí naplniť očakávania

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kiska
Víťaz prezidentských volieb Andrej Kiska (vpravo). Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 1. apríla (WEBNOVINY) – Predseda Konferencie biskupov Slovenska Stanislav Zvolenský má nádej, že ochota Andreja Kisku slúžiť, kresťanská viera a túžba pomáhať chudobným mu pomôžu naplniť veľké očakávania, ktoré do neho vkladá mnoho občanov Slovenskej republiky.

Sila v kresťanských hodnotách

Ako napísal Zvolenský v blahoprajnom liste novozvolenému prezidentovi SR, Slovensko sa nachádza na ceste k budovaniu otvorenej spoločnosti, pričom mnohé kultúrne, spoločenské, hospodárske a sociálne zmeny sú nielen zaujímavou výzvou, ale pre mnohých občanov aj dôvodom frustrácie, čo sa odráža v ich pohľade na spoločnosť a verejnú angažovanosť.

„Slovensko má v európskej rodine mnoho príležitostí ukázať svoju vnútornú silu, ktorá pramení z osvedčených kresťanských hodnôt. Som presvedčený, že vzájomná otvorenosť a spoločenský dialóg sú najlepšou cestou k sociálnemu zmieru a porozumeniu. Historické skúsenosti nás zároveň učia, že otvorenosť bez rešpektovania vlastnej kultúrnej a náboženskej identity končí rozsiahlou sociálnou a kultúrnou dezintegráciou,“ napísal arcibiskup v liste.

Slovensko má mnoho chudobných

Zvolenský zároveň upozornil, že Slovensko má mnoho chudobných. Na prvom miesto medzi nich patria rodiny, v ktorých je rodič nezamestnaný, ťažko chorý alebo zostáva po rozvode s deťmi sám. „Medzi chudobných patria všetci, ktorých sa nemá kto zastať, najmä deti, zvlášť tie nenarodené; starí a chorí ľudia,“ dodal.

V mene Konferencie biskupov Slovenska Zvolenský Kiskovi zo srdca želá pevné zdravie a múdrosť pri rozhodovaní v službe, do ktorej si ho vybrali občania. „Prajem Vám, aby ste vytvárali otvorenú a dobroprajnú spoločenskú atmosféru, ktorej bude dominovať nielen sloboda, ale najmä pravda a spoločenská zodpovednosť. Všetci potrebujeme venovať väčšiu pozornosť chudobným na všetkých úrovniach a urobiť z rodiny stredobod verejného života,“ napísal predseda KBS.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej KiskaStanislav Zvolenský
Firmy a inštitúcie KBS Konferencia biskupov Slovenska