Exhovorca Radičovej odmieta, že bude hovorcom Andreja Kisku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kiska
Víťaz prezidentských volieb Andrej Kiska (vľavo). Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 1. apríla (WEBNOVINY) – Bývalý novinár a hovorca premiérky Ivety Radičovej Rado Baťo nebude robiť hovorcu víťazovi prezidentských volieb a budúcej hlave štátu Andrejovi Kiskovi.

„Nie a ani som nikdy neplánoval,“ povedal agentúre SITA Baťo, ktorý viedol Kiskovu kampaň pred voľbami. Kiskovi bude Baťo pomáhať až do jeho inaugurácie 15. júna. Ako bude vyzerať ich spolupráca potom, povedať nechcel.

Andrej Kiska po svojom víťazstve vo voľbách avizoval, že chce spolupracovať s tými najlepšími. Oslovil napríklad bývalého sudcu a predsedu Ústavného súdu SR Jána Mazáka či bývalého veľvyslanca v USA Martina Bútoru. Mazák je pripravený budúcemu prezidentovi radiť v oblasti práva a fungovania Európskej únie, Bútora je expertom na zahraničnú politiku.

Občiansky kandidát Andrej Kiska sa stane prezidentom Slovenskej republiky 15. júna. V druhom kole prezidentských volieb podľa oficiálnych výsledkov získal 1 307 065 hlasov oprávnených voličov. Súčasný premiér Robert Fico dostal 893 841 hlasov oprávnených voličov. Volebná účasť dosiahla 50,48 percenta.

Rado bato radicova
Foto: SITA/Michal Burza

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej KiskaRobert Fico