Recept Mišky Králikovej: Valentínske raw srdiečka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: TESCO STORES SR, a.s.

BRATISLAVA 12. februára (WBN/PR) – Ako pripraviť ideálneho Valentína pre svojich blízkych? S Miškou Králikovou to zvládnete hravo a zdravo. Stačia dve hlavné ingrediencie – štipka inšpirácie a chuť skúsiť niečo nové a zdravšie. Potom ľahko pripravíte pre svojich najbližších skutočné prekvapenie – napríklad zdravé valentínske „raw“ srdiečka. Dobrotu, ktorá si vďaka príprave uchová najviac vitamínov a minerálov.

Láska ide cez žalúdok. To však neznamená, že na sv. Valentína nemožno experimentovať so stále zdravšími gastrotrendmi. V ich duchu pripravíte i valentínske „surové“ srdiečka. Dezert, ktorý síce nie je tepelne upravovaný, ale zahreje každým zahryznutím.

Najviac vitamínov a minerálov

„Raw, teda surová alebo živá strava sa teší veľkej popularite. Neupravuje sa tepelne a preto si zachováva najviac vitamínov a minerálov. Je plná ovocia, zeleniny, orieškov a semiačok. Valentínske „raw“ srdiečka určite nenechajú žiadneho romantika cítiť sa vinným,“ približuje princíp prípravy raw stravy Miška Králiková na svojom blogu Hravo a zdravo, ktorý pripravuje v spolupráci so spoločnosťou Tesco.

Na „surové“ valentínske srdiečka potrebujete len orechy podľa vlastného výberu, tekvicové semiačka, kakao, med a štipku soli. Na plnku stačí jeden banán, trocha malín a pár lyžíc jemného arašidového masla. Teda nič, čo nenájdete v hypermarketoch Tesco.

Bez varenia a pečenia

Príprava korpusu je jednoduchá. Vložte orechy a semiačka do procesora a pomeľte ich. Následne pridajte kakao, javorový sirup a soľ. Vznikne vám tuhé cesto, ktoré by nemalo byť príliš vlhké. Ak je, pridajte viac kakaa alebo strúhaný kokos. Cesto si rozvaľkajte na silikónovej podložke. Následne vykrojte srdiečka, ktoré odložte do chladu na tácke s papierom na pečenie posypaným mletými orechmi.

Aj plnku zvládnete hravo a zdravo. Banán, trocha malín a pár lyžíc jemného arašidového masla dajte do mixéra a zmixujte na hladkú krémovú pastu. Vylejte ju na plech s papierom na pečenie a vložte do mrazničky stuhnúť. Po hodine z nej vykrajujte rovnaké srdiečka ako z cesta. A teraz už stačí len zlepiť dve srdiečka z cesta, medzi ktoré treba vložiť vašu vykrojenú plnku.

Ďalšie valentínske tipy a recepty nájdete na blogu Mišky Králikovej na www.tesco.sk/hravo-a-zdravo/.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Tesco