Sedemnásty Hubert Cup priniesol množstvo inšpirácií

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ry.jpg
Hubert

BRATISLAVA 11. júla 2017 (WBN/PR) – Osviežujúce miešané nápoje sú neodmysliteľnou súčasťou letných dní. To, ako ich správne pripraviť a nové trendy predviedli profesionálni barmani na medzinárodnej súťaži Hubert Cup 2017.

Na 17. ročníku podujatia, ktoré organizuje spoločnosť Hubert J.E. v spolupráci so Slovenskou barmanskou asociáciou a magazínom Inbar & Restaurant, sa predstavilo 19 súťažiacich v dvoch kategóriách: Sekt koktail a Flair. Domáci a zahraniční barmani predviedli svoj talent počas druhej júlovej soboty už tradične v príjemnom prostredí reštaurácie Savoy v bratislavskom hoteli Radisson Blu Carlton. Pred porotu sa postavili s originálnymi receptami a odhodlaním nestratiť sa v náročnej medzinárodnej konkurencii. Na dodržiavanie pravidiel, ako aj hodnotenie kvality výsledného drinku dozerala odborná porota na čele s prezidentom Slovenskej barmanskej asociácie Jánom Šuchtom. Víťazné nápoje museli spĺňať niekoľko prísnych kritérií, odborníci zohľadňovali celkový dojem nápoja aj aspekty barmanovho vystúpenia.
„Sekt je síce tradičný nápoj, napriek tomu však je neoddeliteľnou súčasťou moderných miešaných drinkov a inšpiruje barmanov pri vytváraní nových chuťových variácií. Som rád, že aj na 17. ročníku Hubert cupu predviedli svoje majstrovstvo barmani v medzinárodnej konkurencii. Spájala ich chuť zvíťaziť a ja verím, že túto chuť ako aj nové inšpirácie si prenesú aj do svojej každodennej práce,“  uviedol konateľ spoločnosti Hubert J.E. Ing. Peter Krúpa.

Kategória Sekt koktail

Úlohou súťažiaceho v kategórii Sekt koktail je pripraviť počas šiestich minút päť porcií vlastného miešaného drinku. Na prípravu súťažného nápoja môže použiť maximálne šesť ingrediencií, vrátane

Ea.jpg
Hubert

šumivého vína z portfólia spoločnosti Hubert J.E. Dôležitým prvkom vo finálnej fáze je pútavá dekorácia, ktorú si barmani pripravia vopred z jedlých surovín.

Porota rozhodla, že na 17. ročníku Hubert cup-u sa tejto úlohy najlepšie zhostil domáci zástupca Rastislav Kubáň s drinkom „French park“ a stal sa tak víťazom v kategórii Sekt koktail. „Barmanstvu sa venujem viac ako 20 rokov, baví ma to a zároveň živí. Toto je moja najobľúbenejšia súťaž a vždy sa sem rád vraciam. Spočiatku som mal také hluché obdobia, no posledné roky sú plodnejšie. Musím úprimne povedať, že každé víťazstvo ma vždy poteší,“ uviedol spokojný víťaz.

Kategória Flair

W.jpg
Hubert

Populárna kategória Flair necháva priestor kreativite. Okrem samotného nápoja hodnotí odborná komisia aj technické prevedenie barmana a vždy divácky atraktívnu šou. Súťažiaci môže pripraviť miešaný nápoj akejkoľvek kategórie (long drink, short drink alebo fancy drink), časový limit je stanovený na päť minút a počet porcií na tri. Porotu tento rok najviac očaril barman z Estónska Georgi Voomets s drinkom „Verano Facil“: „Názov v preklade znamená ľahké alebo pohodové leto. Cieľom bolo, aby tomu zodpovedala chuť, teda aby bola ľahká a svieža, podľa toho som použil aj ingrediencie. Som nesmierne šťastný, že som vyhral. Keď robíte niečo, čo vás baví a navyše sa to ľuďom páči, je to dvojnásobné víťazstvo.“

Víťazi:

Sekt koktail
1. Rastislav Kubáň (SR)
2. Ján Majoroš (SR)
3. Tomáš Gyén (SR)

Flair
1. Georgi Voomets (Estónsko)
2. Karel Kleineidam (Česko)
3. Martin Vogeltanz (Česko)

Inšpirujte sa víťazmi 17. ročníka Hubert cup-u

Eaa.jpg
Hubert

Kategória Sekt koktail
FRENCH PARK
Zloženie:
1cl Calvados Boulard X.O.
2cl June Esprit likér
2cl Monin white peach sirup
1 cl čerstvá limetková šťava
Hubert de Luxe biele doux

Kategória Flair

Vitazny drink flair.jpg
Hubert

VERANO FACIL
Zloženie:
3cl Wodka Gorbatschow
2cl Monin Peach Sirup
2cl DeKyper Apricot Brandy
4cl prírodná rebarborová šťava

Ďalšie informácie nájdete na stránke www.hubertsekt.sk.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Peter Krupa
Firmy a inštitúcie Hubert