Poriadne opitý šofér havaroval na parkovisku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Opitý šofér nezvládol svoje auto a na parkovisku na Bratislavskej ulici v Senci narazil do Citroënu Xantia. Foto: SITA/KR PZ Bratislava

BRATISLAVA/SENEC 17. októbra (WEBNOVINY) – Poriadne opitý šofér nezvládol svoje auto a na parkovisku na Bratislavskej ulici v Senci narazil do Citroënu Xantia.

Na miesto dorazili policajti a 33-ročného vodiča Opla Zafira čakala dychová skúška.

Výsledok zrejme prekvapil aj mužov zákona. Ako agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová, pri prvej nafúkal 3,46 a pri opakovanej 3,21 promile.

Predbežné škody, ktoré spôsobil pri nehode, vyčíslili na 600 eur. Prípad riešia ako ohrozenie pod vplyvom návykovej látky, objasňujú aj presné okolnosti nehody.

Vyše tri promile nafúkal šofér, ktorý havaroval za obcou Bežovce v okrese Michalovce. Štyridsaťpäťročný vodič Fordu Siera nezvládol zákrutu a skončil v priekope. Šofér vyviazol bez zranení, pri dychovej skúške mu namerali 1,50 mg/l alkoholu v dychu, čo je 3,13 promile. Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, vodič skončil v policajnej cele, obvinili ho z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade dokázania viny mu hrozí až ročný pobyt za mrežami.

Opitého šoféra zastavili policajti aj na Hlavnej ulici v Trnávke v okrese Trebišov. Dvadsaťtriročnému vodičovi Octavie zistili 1,23 promile. Ani tento vodič sa obvineniu za šoférovanie pod vplyvom alkoholu nevyhol. Za deväť mesiacov tohto roka chytili policajti na cestách Košického kraja 570 vodičov, ktorým zistili viac ako jedno promile alkoholu. Najviac ich bolo v máji – 97.

Bez názvu
Foto: SITA/KR PZ Bratislava

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať