Charita pre hladujúcu Afriku vyzbierala cez 165-tisíc eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Južná afrika
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 26. októbra (WEBNOVINY) – Slovenská katolícka charita (SKCH), ktorá vyhlásila zbierku na pomoc krajinám východnej Afriky, už vyzbierala viac ako 165-tisíc eur. V Somálsku SKCH ako jediná zo slovenských humanitárnych organizácií plánuje finančne podporiť distribúciu potravín v spoločnom projekte s partnermi Caritas Nemecko a nemeckou Diakoniou.

V Keni bude charita poskytovať pomoc v piatich diecézach v projekte financovanom spoločne s írskou katolíckou charitou Trocaire.

Pomoc takmer 11-tim tisícom domácností chce charita podmieniť ich účasťou na aktivitách zameraných na zlepšenie životných podmienok svojej komunity.

Každá domácnosť bude dostávať potravinové prídely zložené z kukurice, fazule, rastlinného oleja alebo dostane zodpovedajúcu sumu peňazí v hotovosti v závislosti od dostupnosti potravín na miestnom trhu. „Veríme, že sa nám podarí vyzbierať dosť peňazí, aby sme mohli pomôcť čo najväčšiemu počtu ľudí,“ hovorí Radovan Gumulák, generálny sekretár SKCH.

Do boja proti hladomoru vo východnej Afrike sa už zapojili slovenské mimovládne organizácie i ministerstvo zahraničných vecí. Verejné zbierky na pomoc hladujúcim organizuje Slovenská katolícka charita, Nadácia Integra, Unicef Slovensko a Človek v ohrození. Rezort diplomacie sa Afrike rozhodol pomôcť sumou 60-tisíc eur.

Po 20-tisíc eur dostali z prostriedkov SlovakAid na svoje projekty organizácia Magna Deti v núdzi, Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety a Nadácia Integra.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Slovenská katolícka charita