V košických okresoch veľké problémy robí Hornád

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Povodeň
Foto: SITA/Marián Angelovič

KOŠICE 3. júna (WEBNOVINY) – Košickí hasiči mali za posledných 24 hodín 64 výjazdov, informoval agentúru SITA dôstojník košického okresného operačného strediska hasičov Juraj Horňák. „V stredu sme zachraňovali v Hornáde topiaceho sa 26-ročného muža na sídlisku Nad Jazerom. Podľa svedkov skočil do rieky pre stávku a zrejme bol pod vplyvom alkoholu. Mužovi sa podarilo zachytiť nejakého konára. Do rieky za ním skočil hasič Ladislav Koňa, priviazaný na lane. Muža sa mu podarilo vytiahnuť z rieky. Bol nažive, no bol silno podchladený,“ informoval Horňák. Do dnešného rána košickí hasiči na viacerých miestach evakuovali šesť osôb, ktorých život bol bezprostredne ohrozený. V Trstenom pri Hornáde hasiči stavali prenosné protipovodňové hrádze. „Ráno pred šiestou jednotka s člnom išla zachraňovať obyvateľov rodinného domu na Mlynskej ulici v Čani, ktorých v dome uväznila voda,“ informoval Horňák.

Hornád narobil veľké problémy v okolí Čane a Ždane, medzi obcami sa vyliala voda a zaplavila cestu. „Cesta medzi Čaňou a Ždaňou je uzavretá pre osobné autá. Hornád síce ešte stúpa, ale u nás zatiaľ hrádze neprelial,“ informoval starosta Ždane Ján Kokarda. Na Hornáde je vážna situácia aj medzi Kysakom a Košicami.

Ako informoval dôstojník operačného strediska hasičov zo Spišskej Novej Vsi Jozef Svetkovský, ráno išli ťahať vodu zo zaplaveného gelnického Tesca. Podľa jeho vyjadrenia najhoršie je na tom Perlová dolina pri Gelnici, kde voda strhla lávky a mostíky a vážne poškodila cestu, ktorá je pre motorové vozidlá neprejazdná.

Podľa informácie dôstojníka operačného strediska z Trebišova Jozefa Boršoša noc nebola rušná, no v stredu mali 13 výjazdov a pomáhali obyvateľom čerpať vodu. Rožňavskí hasiči mali podľa slov dôstojníka operačného strediska Vojtecha Borzyho plné ruky práce pri záplavách v Gemerskej Panici a Plešivci. „Dnes budeme robiť záchranné práce v Krásnohorskej Dlhej Lúke,“ povedal Borzy.

SITA

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia