254 dobrovoľníkov a viac ako 1500 odpracovaných hodín

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Foto: Provident Financial

BRATISLAVA 9. decembra (WBN/PR) – Domov sociálnych služieb prof. Karola Matulaya a zariadenie podporovaného bývania v Bratislave boli pre tento rok posledným miestom, kde sa stretli dobrovoľníci v rámci programu Pobočka pomáha. Zamestnanci centrály spoločnosti Provident Financial v Bratislave sa tak pridali ku svojim kolegom, ktorých sa od apríla pri spoločných stretnutiach na celom Slovensku nazbieralo viac ako dvestopäťdesiat.

Projekt odštartoval v apríli čistením dendroparku v Devínskej Novej Vsi. „Sme radi, že neostalo iba pri slovách a naše plány, kontinuálne rozšíriť aktivity pobočiek po celom Slovensku, sa naplnili. Cieľom programu bolo podporiť dobrovoľníctvo našich zamestnancov a obchodných zástupcov v rámci ich miesta pôsobenia – presne to sa i podarilo. Pomoc pobočiek bola sústredená zväčša na čistenie parkov, verejných miest od odpadu, revitalizáciu prostredia škôl a škôlok či na pomoc domovom pre seniorov. Rekord v účasti dobrovoľníkov na jednej akcii doposiaľ drží akcia na Pustom hrade, kde viac ako päťdesiatka zamestnancov z niekoľkých pobočiek spojila svoje sily a pustili sa do obnovy hradu,“ konštatuje Zuzana Rausová, koordinátorka projektu zo spoločnosti Provident Financial.

V rámci projektu sme sa snažili pomôcť tam, kde to bolo potrebné, no taktiež sme si pomohli i navzájom – lepšie sa spoznať navzájom, nielen ako kolegovia. Pri niektorých akciách sa pobočky z rôznych miest spojili, ľudia z bratislavskej centrály vycestovali do regiónov, zapojili sa i členovia vedenia spoločnosti. Všade sme sa stretli s ústretovými ľuďmi, ktorí našu pomoc uvítali a verím, že budeme s niektorými z nich spolupracovať i v budúcom roku,“ dodala Z. Rausová.

K priebehu projektu

V apríli dobrovoľníci čistili dendropark v Bratislave – MČ Devínska Nová Ves, v máji pobočky pomáhali v Trnave a v Nitre obnovou areálov škôl. V júni sa pobočka v Lučenci podujala skrášliť areál škôlky a Košičania vysadili domovákom v Milhostove ovocný sad. V lete sa k projektu pridala i žilinská pobočka renováciou plotu areálu Domova sociálnych služieb Synnónia. Ďalšia desiatka zamestnancov sa naopak rozhodla prispieť k lepšiemu prostrediu škôlkarov v Poprade a v Banskej Bystrici. Jeseň patrila prácam na zvolenskom Pustom hrade, v michalovskej škôlke a na štiavnickej Kalvárii. Projekt ukončil rok v Bratislave – dobrovoľníci sa zišli pri obnove areálu domova sociálnych služieb v Dúbravke a v zariadení podporovaného bývania na Hontianskej ulici.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Provident Financial