Ak bude Fico kandidovať za prezidenta, podporí ho aj HZDS

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Fico
Premiér Robert Fico Foto: SITA/Martin Havran

BRATISLAVA 25. septembra (WEBNOVINY) – Ak šéf Smeru-SD a premiér Robert Fico ohlási svoju kandidatúru na prezidenta, pravdepodobne získa podporu Ľudovej strany-Hnutia za demokratické Slovensko (ĽS-HZDS).

„Na stredo-pravej strane nominácií do prezidentských volieb je tlačenica, na stredo-ľavej strane zatiaľ nekandiduje žiadna výraznejšia osobnosť. Pokiaľ sa Robert Fico rozhodne kandidovať za prezidenta, predpokladám jeho podporu zo strany HZDS,“ povedal agentúre SITA europoslanec za HZDS Sergej Kozlík.

Ak Fico kandidovať nebude, HZDS podľa Kozlíka ponúkne vlastného kandidáta na prezidenta.

Prezidentské voľby budú na budúci rok na jar. Na kandidatúru je potrebných buď 15 podpisov poslancov NR SR, alebo 15-tisíc podpisov od občanov.

Na pravom spektre politickej scény zatiaľ ohlásili kandidatúru poslanec za stranu SaS Peter Osuský, podnikateľ Andrej Kiska, bývalý predseda KDH Ján Čarnogurský a nezaradený poslanec Radoslav Procházka.

Pripravenosť kandidovať vyjadril aj Pavol Hrušovský (KDH, Most-Híd). Vládny Smer chce o prezidentskom kandidátovi diskutovať na jeseň, predstavia ho pravdepodobne na sneme strany v decembri. V súvislosti so Smerom sa ako možný kandidát spomína premiér Robert Fico.

V budúcoročných prezidentských voľbách sa o kreslo hlavy štátu chce uchádzať aj 75-ročný vedec Milan Melník. Ten už v prezidentských voľbách v roku 2009 neúspešne kandidoval ako občiansky kandidát s podporou ĽS-HZDS. Kandidovať chce aj invalidný dôchodca z Košíc Leonid Chovanec a 56-ročný Jozef Behýl, ktorý sa venuje najmä tretiemu sektoru.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej KiskaJán ČarnogurskýJozef BehýlMilan MelníkPavol HrušovskýPeter OsuskýRadoslav ProcházkaRobert FicoSergej Kozlík