Alojz Hlina na viac ako dve hodiny zablokoval parlament

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Alojz Hlina
Alojz Hlina Foto: SITA/Marián Peiger
BRATISLAVA 5. septembra (WEBNOVINY) – Na viac ako dve hodiny zablokoval vo štvrtok svojim tichom rokovanie parlamentu nezaradený poslanec Alojz Hlina.

Najprv predniesol tri interpelácie týkajúce sa rezortov hospodárstva, zdravotníctva a ministerstva dopravy, príslušní ministri vtedy boli prítomní v rokovacej sále.

Keď začal prednášať interpeláciu na ministra vnútra Roberta Kaliňáka k zverejneniu záznamu kamery z policajného zásahu voči študentom, Kaliňák po chvíli odišiel z rokovacej sály.

Svoju prítomnosť v sále podmienil Kaliňák ospravedlnením Hlinu poslancovi Smeru-SD Antonovi Martvoňovi, ktorého v stredu fyzicky napadol.

Hlina sa neospravedlnil, po odchode ministra prestal rozprávať a mlčky stál za rečníckym pultom viac ako dve hodiny.

Predseda parlamentu Pavol Paška sa Hlinu viackrát opýtal, či ukončil svoje vystúpenie, respektíve či nechce poslancom niečo povedať, nechal ho však stáť za rečníckym pultom. Rokovací deň prerušil Paška o 19:00, ako býva zvykom.

Hlina už na júnovej schôdzi zablokoval hlasovanie národnej rady, keď odmietol opustiť rečnícky pult. Argumentoval, že Smer-SD si nectí rokovací poriadok parlamentu a on neodíde, pokiaľ nepríde vláda a nebude môcť predniesť svoje interpelácie.

Predseda parlamentu Pavol Paška po viacerých neúspešných výzvach, aby sa Hlina posadil do lavice a umožnil hlasovanie, ukončil 21. schôdzu s tým, že poslanci o návrhoch rozhodnú na najbližšej riadnej septembrovej schôdzi.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alojz HlinaAnton MartvoňPavol Paška
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republiky