Anjeli spríjemnia leto deťom z chudobných rodín

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Deti
Foto: SITA/Nina Bednáriková

BRATISLAVA 30. júna (WEBNOVINY) – Deti zo sociálne slabších rodín z ubytovne Fortuna v bratislavskej Dúbravke pôjdu znova počas leta do táborov a na výlety, a to vďaka spoločnosti Úsmev ako dar a jej dobrovoľníkom, ktorí sa im venujú skoro tri roky. Pre deti a mamy z ubytovne organizuje tím anjelov Úsmevu ako dar prvé letné podujatie už tento víkend pri Kunovskej priehrade neďaleko Senice. Od 15. do 20. júla je zase na programe letný tábor pre deti na Malinôm Brde pri Ružomberku. V auguste pôjdu dobrovoľníci s rodinami z Fortuny na výlet do Senca.

„Na táboroch chceme pracovať s deťmi v skupinách aj individuálne, podporiť ich sebapoznanie a sebahodnotu a orientovať sa na motivačné a podnetové hry, aby sa deti v budúcnosti snažili dosiahnuť v živote viac ako ich rodičia. S maminami budeme hovoriť o význame rodinných tradícii a pravidiel, pokúsime sa posilniť ich rodičovské zručnosti a najmä odpovedať na ich vlastné otázky, ktoré si v oblasti výchovy detí kladú,“ tvrdí Martina Kravárová, ktorá tím Úsmevu ako dar vo Fortune vedie.

Dobrovoľníci sa deťom budú venovať v nízkoprahovom centre vo Fun Club Fortuna aj počas leta. Medzi hlavné činnosti klubu patrí organizovanie voľnočasových aktivít pre deti. Zamerané sú na rozvoj ich osobnosti, tvorivosti a nadania. Ďalšie činnosti sa orientujú na rodičov. Ich cieľom je rozvoj rodičovských schopností a úprava rodinných vzťahov a pomerov tak, aby sa znížilo riziko vyňatia detí z rodín v ubytovni do detských domovov.

Spoločnosť Úsmev ako dar začala pracovať so sociálne znevýhodnenými rodinami vo Fortune v roku 2008. Pri sanácií jednej z rodín v ubytovni totiž sociálni pracovníci zistili, že tu býva 362 obyvateľov, z toho 160 detí, ktoré nemajú kde tráviť voľný čas. Hneď lete 2008 dobrovoľníci pre deti zorganizovali denný letný tábor a výlety do mesta a okolia. Od jesene 2008 sa dobrovoľníci – anjeli venujú deťom v klubových priestoroch. Minulé leto pre deti organizovali tábor v Lagane pri Nových Zámkoch.

SITA

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Úsmev ako dar