Arcibiskup Bezák po odvolaní prvýkrát verejne vystúpil

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Robert bezák
Foto: SITA/Ivan Kopčáni

TRNAVA 5. decembra (WEBNOVINY) – Emeritný arcibiskup Róbert Bezák otvoril dnes v Trnave duchovným príhovorom konferenciu Poslanie a práca dobrovoľníkov v Trnavskom samosprávnom kraji.

Bolo to jeho prvé verejné vystúpenie od odvolania z riadenia Trnavskej arcidiecézy. Cieľom podujatia bolo priblížiť aktivity dobrovoľníkov v kraji a spopularizovanie dobrovoľníctva.

Účastníci konferencie prijali spoločné vyhlásenie, ktorým sa prihlásili k dobrovoľníctvu ako k tomu najlepšiemu z našich vlasteneckých tradícií.

Zhodli sa, že je v tomto sektore potrebná medzigeneračná výmena a pritiahnutie mladých. Dobrovoľníctvo označili za živý prejav vzájomnej úcty a spolupatričnosti človeka k človeku a za prejav kultúry národa.

S prednáškami na konferencii vystúpili predseda Trnavského samosprávneho kraja Tibor Mikuš, rektor Trnavskej univerzity Marek Šmid, rektor Univerzity sv. Cyrila a Metoda Jozef Matúš a ďalší. Rokovanie pokračovalo v sekciách Záchrana života a zdravia, Poskytovanie pomoci v sociálnej a zdravotnej oblasti, Záchrana kultúrneho dedičstva a Šport, voľnočasové aktivity a ochrana prírody.

Agentúru SITA informoval Ivan Krajčovič z Úradu Trnavského samosprávneho kraja.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Arcibiskup Róbert BezákJozef MatúšMarek ŠmidRóbert BezákTibor Mikuš