Biskupi vyzývajú, aby sa ľudia pri sčítaní hlásili k cirkvi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Biskup
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 25. decembra (WEBNOVINY) – Evanjelickí biskupi dnes vyzvali veriacich evanjelikov, aby pri budúcoročnom sčítaní ľudu sa prihlásili k cirkvi. „Veríme, bratia a sestry, že na svoje duchovné korene, z ktorého ste „rodu a domu“, nezabudnete ani Vy pri budúcoročnom sčítaní ľudu v našej spoločnosti. Svedok Kristov nikdy nezapiera príslušnosť k cirkvi, vie, kam patrí,“ napísali biskupi v pastierskom liste, ktorý sa dnes číta v evanjelických chrámoch po celom Slovensku pri bohoslužbách. Zároveň pripomenuli, že Lukášovo evanjelium hovorí, že Jozef vie, kam patrí. Sčítanie ľudu nariadené cisárom Augustom vedie Jozefa k rozhodnutiu ísť do Betlehema, „pretože bol z domu a rodu Dávidovho“ (L 2, 4).

Biskupi zároveň povzbudzujú veriacich k svedectvu podľa vzoru biblického Jozefa, muža Márie. „Je to človek jasných postojov prameniacich z Božieho posolstva, muž činu viery. Písmo o ňom svedčí, že to bol „muž spravodlivý“. Mal súcit s Máriou, o ktorej si myslel, že mu ublížila, ale nechcel ju vystaviť hanbe a poníženiu. Po pochopení Božieho zjavenia sa jeho súcit zmenil na prijatie Márie,“ napísali biskupi.

Jozefov postoj má počas Vianoc inšpirovať veriacich k odhodlaniu chrániť svoje deti aj celé rodiny pred zhubnými vplyvmi dneška. „Svedkovia Kristovi neargumentujú slovami „dnes je taká doba“, treba sa prispôsobiť. Oni v každej dobe verní Božím prikázaniam chránia svoje rodiny i duchovnú rodinu – cirkev – pred všetkým, čo by im mohlo uškodiť. Nebojácnym svedectvom viery, ktorá je poslušná Božím príkazom, zabraňujme duchovnému ochudobňovaniu ľudí. Buďme nebojácnymi vyznávačmi Ježiša Krista v našich rodinách, cirkvi aj v spoločnosti,“ vyzvali biskupi.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia