Bratislave pribúdajú turisti, viac domáci ako zahraniční

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Klenoty severnej Dalmácie
Turistický vláčik v Biograde na moru Foto: Kamila Nickelová

BRATISLAVA 6. júla (WEBNOVINY) – Turisti chodia do Bratislavy častejšie ako vlani, v meste sa aj dlhšie zdržia.

Za prvé tri mesiace tohto roka sa v hlavnom meste ubytovalo 173 436 návštevníkov, oproti minulému roku ich počet za rovnaké obdobie stúpol o 19 percent.

Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa bratislavského magistrátu Daniela Rodinová. Najobľúbenejšie je hlavné mesto u domácich turistov, v prvom štvrťroku ich do Bratislavy prišlo vyše 61-tisíc.

Za prvé tri mesiace stúpol v Bratislave aj počet zahraničných turistov, dlhodobé prvenstvo si stále držia návštevníci z Českej republiky. Viac turistov prišlo aj z Nemecka, USA, Rakúska, Ukrajiny, Maďarska, Číny či z Ruska.

Domáci i zahraniční turisti sa v hlavnom meste aj dlhšie zdržia. Vlani návštevníci mesta ostávali v priemere 1,82 dňa, v tomto roku je to 1,93 dňa.

Zahraniční turisti sa v Bratislave zdržia priemerne jeden a pol dňa, slovenskí návštevníci ostanú aj dlhšie ako dva dni.

Za prvé tri mesiace tohto roka Bratislavu navštívilo najviac turistov v marci, najslabším mesiacom podľa informácií od Rodinovej bol február. Medzi domácimi návštevníkmi bol najobľúbenejší január tohto roka, kedy v Bratislave prenocovalo o 50 percent viac turistov.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať