Bratislavské mestské časti zabezpečia škôlky aj počas leta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
škôlka
Foto: ilustračné, SITA/Katarína Dohnányová

BRATISLAVA 5. júla (WEBNOVINY) – Bratislavské mestské časti zabezpečia škôlky pre deti aj počas letných prázdnin.

Niektoré materské školy síce počas leta zatvoria, iné ich však v prevádzke nahradia.

Staré Mesto zisťovalo záujem rodičov o umiestnenie detí v materských školách už od apríla.

Pôvodne plánovala mestská časť otvoriť v júli aj v auguste vždy štyri materské školy. Na základe záujmu rodičov stačilo otvoriť každý mesiac tri, informoval staromestský hovorca Tomáš Halán.

V júli sú otvorené materské školy na Beskydskej, Gorazdovej a Grösslingovej, v auguste na Karadžičovej, Vazovovej a Škarniclovej. V týchto materských školách je zabezpečený celodenný režim rovnako, ako počas bežného školského roka.

V bratislavskom Novom Meste počas letných prázdnin tiež zabezpečia fungovanie tzv. zberných škôlok. Do polovice júla bude otvorená viac ako polovica materských škôl, sedem z dvanástich, ktoré sú v správe mestskej časti. „Väčšinu zvyšného času počas júla a augusta budú v prevádzke minimálne dve škôlky,“ informoval novomestský hovorca Marek Tettinger. Rodičia, ktorí budú chcieť využiť služby škôlok počas leta, sa musia dohodnúť s vedením príslušnej materskej školy. Počet detí závisí od kapacity materskej školy, dodáva Tettinger.

Počas celých prázdnin budú niektoré škôlky otvorené aj v Ružinove. V prevádzke sa vzájomne prestriedajú, hovorí ružinovská hovorkyňa Miroslava Štrosová. O fungovaní materských škôl počas leta informuje mestská časť na svojej oficiálnej internetovej stránke www.ruzinov. sk v časti Vzdelávanie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať