Bratislavskí školáci na jeden deň vymenia primátora Ftáčnika

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Po Bratislave premáva trolejbus č. 64
Primátor Bratislavy Milan Ftáčnik počas jazdy historickým trolejbusom pri príležitosti otvorenia prevádzky novej trolejbusovej trate v okolí Horského parku. Bratislava, 27. marec 2012. Foto: SITA/Jozef Jakubčo
Ukončenie školského roka
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 19. júna (WEBNOVINY) – Bratislavskí školáci sa v stredu na jeden deň stanú primátormi mesta, a to vďaka edukačnému projektu Moje mesto – Detské mesto povolaní.

Primátorskú pozíciu si vyskúša sedem tínedžerov, ktorí vypracovali projekt zameraný na fungovanie mesta i na riešenie problémov, ktoré dnes v Bratislave najviac trápia mladú generáciu.

Agentúru SITA o tom informoval riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy.

Školáci si v stredu vyskúšajú prácu primátora hlavného mesta. Pracovná porada bratislavského primátora Milana Ftáčnika so školákmi sa začne o 10:00 v rokovacej miestnosti Primaciálneho paláca, potom si účastníci projektu pozrú priestory paláca, oboznámia sa tiež s úlohami primátora či poslancov mestského zastupiteľstva.

Spolu s primátorom Ftáčnikom sa zúčastnia na slávnostnom vyhodnotení celomestského ekologického projektu Olompiáda na Partizánskej lúke v Bratislave.

Popoludní zavítajú mladí primátori do bratislavskej ZOO, neskôr sa na Primaciálnom námestí oboznámia aj s prácou mestských policajtov. Pozrieť sa pôjdu tiež na krst knihy Divy Bratislavy na Nádvorí Aponnyiho paláca a primátorský deň školáci ukončia záverečnou poradou v kancelárii primátora.

Primátorský deň je súčasťou edukačného projektu Moje mesto – Detské mesto povolaní, do ktorého sa v tomto roku zapojila aj bratislavská samospráva. Projekt bol tiež nominovaný na tohtoročnú Národnú cenu kariérneho vzdelávania.

Ako informoval Andrassy, žiaci základných škôl, tínedžeri majú príležitosť získať formou interaktívnych hier skúsenosti z rôznych pracovných pozícii. Mladí ľudia sa tak na určitý čas stávajú predavačmi v obchode, poštármi, kaderníkmi, lekármi, elektrikármi, murármi či primátormi mesta.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ľubomír AndrassyMilan Ftáčnik