Bystrík Stanko je späť, prijal ponuku ministra Kaliňáka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Stanko
Bystrík Stanko bude od júla opäť šéfovať polícii v Trnavskom kraji. Foto: SITA/Pavol Machovič

TRNAVA 27. júna (WEBNOVINY) – Bystrík Stanko sa 1. júla vráti na miesto riaditeľa polície v Trnavskom kraji.

Rozhodol sa prijať ponuku ministra vnútra Roberta Kaliňáka, ktorý ho chce vo svojom tíme.

Stanko to oznámil v stredu na tlačovej besede vedenia mesta Trnava s dôvetkom, že vo funkcii prvého viceprimátora k tomuto termínu končí.

„Bolo to jedno z najťažších rozhodnutí v mojom živote, pretože mi mesto celkom prirástlo k srdcu. Dostal som ponuku od pána ministra Kaliňáka, ktorého si veľmi vážim ako ministra, aj ako človeka, ktorú som sa rozhodol prijať,“ povedal Stanko.

Dodal, že bezpečnosť je pre občanov jednou z najdôležitejších vecí, preto vo funkcii krajského policajného riaditeľa urobí také kroky, aby polícia naozaj slúžila občanom. V kresle policajného riaditeľa vystrieda Imricha Puhu.

Mandát poslanca Mestského zastupiteľstva v Trnave si Stanko ponechá, z tejto pozície bude trvať na plnení predvolebných sľubov. Primátor Trnavy Vladimír Butko vymenuje na miesto prvého viceprimátora Kvetoslavu Tibenskú.

Bystrík Stanko pracoval viac ako dvadsať rokov v polícii, kde prešiel viacerými funkciami až po post krajského riaditeľa, ktorý zastával od 1. januára 2007 do konca augusta 2010. Vtedajší policajný prezident Jaroslav Spišiak jeho odvolanie zdôvodnil nezvládnutím bezpečnostnej situácie v Seredi. Stanko vzápätí odišiel do civilu.

V komunálnych voľbách kandidoval s podporou strany Smer-SD na primátora Trnavy, skončil však až za kandidátom KDH Vladimírom Butkom. Stanko sa stal poslancom mestského zastupiteľstva a prvým zástupcom primátora.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jaroslav SpišiakVladimír Butko
Firmy a inštitúcie MV Ministerstvo vnútra SR