Čarnogurský začne zbierať podpisy na prezidenta v novembri

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ján Čarnogurský
Právny poradca výboru Ján Čarnogurský (vpravo) počas TB Občianskeho výboru za objektívne informovanie verejnosti Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 4. novembra (WEBNOVINY) – Ján Čarnogurský predstaví v prvej polovici novembra petičný výbor, ktorý ho bude podporovať v prezidentskej kampani.

Ako povedal Čarnogurský v nedeľu pre agentúru SITA, následne petičný výbor vyzve dobrovoľníkov, ktorí majú záujem pomôcť so zbieraním podpisov pod jeho prezidentskú kandidatúru, aby sa prihlásili.

Podľa neho so zbieraním podpisov by sa malo začať do konca mesiaca. Keď chce Čarnogurský kandidovať ako občiansky kandidát, musí predložiť petíciu s 15-tisíc podpismi.

Čarnogurský koncom septembra oznámil, že nebude prezidentským kandidátom Kresťanskodemokratického hnutia. Zakladateľ hnutia a dnes advokát chce od začiatku volebnej kampane hľadať pozitívne prvky v politike vlády aj opozície a viesť vládu aj opozíciu k spolupráci v záujme celej krajiny.

V prezidentských voľbách v roku 2014 už terajší prezident Ivan Gašparovič nebude môcť kandidovať, pretože je vo funkcii už druhé volebné obdobie po sebe. Kandidovať trikrát po sebe Ústava SR neumožňuje. Kandidatúru už oznámil zakladateľ Dobrého anjela Andrej Kiska. V súvislosti s prezidentskými voľbami sa zatiaľ ako kandidát spomína aj bývalý predseda NR SR Pavol Hrušovský.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej KiskaIvan GašparovičJán ČarnogurskýPavol Hrušovský