Čech vylúpil záložňu v Trenčíne a chcel utiecť taxíkom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lupiči vybielili záložňu
Polícia pátra po páchateľoch, ktorí vo štvrtok ráno prepadli záložňu na Hviezdoslavovej ulici vo Zvolene. Predbežné škody sa vyšplhali na 70-tisíc eur. Foto: SITA/KRPZ Banská Bystrica

BRATISLAVA 3. júna (WEBNOVINY) – Trenčianski policajti v pondelok obvinili zo zločinu lúpeže 25-ročného Dávida z Českej republiky.

V nedeľu o desiatej v noci maskovaný s pištoľou v ruke lúpil v záložni na Braneckého ulici v Trenčíne.

Na tvár si nasadil červenú masku a na hlavu čiernu parochňu. V ruke mal plynovú pištoľ.

Ako informovala agentúru SITA trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, zamestnanec záložne stihol stlačiť núdzové tlačidlo, ale aj napriek tomu obvinený so zbraňou rozbil sklený pult a vzal dve palety s retiazkami a náramkami. Majiteľovi záložne spôsobil škodu takmer 3 500 eur.

Policajti mali približný popis páchateľa a zistili, že sa taxíkom doviezol do Zámostia. Páchateľa našli za asfaltovou cestou hrádze pri rieke Váh schovaného v tráve. Dávid mal pri sebe plynovú pištoľ so zásobníkom a v jednom z vreciek nohavíc mal retiazky zo žltého a bieleho kovu. Policajtom ukázal aj miesto, kde odhodil dve podložky s retiazkami. Obvinenému Dávidovi za tento skutok v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať