Cestného piráta odsúdili, pred rokmi zrazil policajta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Polícia, policajt, Dopravná policajná hliadka, alk
Dopravná policajná hliadka. Foto: SITA/Diana Černáková

TRNAVA 8. októbra (WebNoviny.sk) – Krajský súd v Trnave vo štvrtok odsúdil na 40 mesiacov väzenia viackrát súdne trestaného Róberta Tollaroviča, ktorý pred piatimi rokmi na čiernej audine vo vysokej rýchlosti zrazil policajta. Policajti mu pred nehodou namerali rýchlosť 167 kilometrov za hodinu.

Tollarovič, ktorý mal v tom čase súdom zakázané šoférovanie, z miesta nehody aj s vozidlom z požičovne ušiel. Policajt sa z ťažkých zranení liečil približne päť mesiacov. Štvrtkový rozsudok je právoplatný a nedá sa proti nemu odvolať.

Chyby sa dopustil aj policajt

Policajná hliadka merala v júni 2010 rýchlosť medzi Hlohovcom a Trakovicami. Keď namerali Tollarovičovi rýchlosť 167 kilometrov za hodinu, jeden z policajtov v reflexnej veste sa ho pokúsil zastaviť. Vodič nezastavil, policajta zrazil, potom s autom vbehol do poľa a ďalej pokračoval v jazde. Policajti ho zadržali až o niekoľko dní.

Znalec z odboru dopravy však vo svojom posudku konštatoval, že okrem vodiča sa chyby nesprávnou technikou zastavovania dopustil aj policajt. Napriek súdnemu zákazu šoféroval neskôr Tollarovič požičané čierne BMW v Hlohovci. Vtedy ho hliadka podľa výpovedí policajtov po meste naháňala rýchlosťou asi 180 kilometrov za hodinu.

Dostal aj päťročný zákaz šoférovania

Tollaroviča pôvodne Okresný súd v Piešťanoch za ublíženie na zdraví, neposkytnutie pomoci, marenie úradného rozhodnutia a podvod odsúdil na trest odňatia slobody v trvaní 34 mesiacov. V inom konaní za jazdu v čase, keď mal súdom zakázané šoférovanie, na trest odňatia slobody v trvaní dva roky.

Krajský súd v Trnave mu uložil súhrnný trest odňatia slobody, v ktorom zohľadnil aj ďalšie skutky, ako napríklad pobyt v nemocnici na cudzí zdravotný preukaz. Trest si má odpykať v ústave so stredným stupňom stráženia. Okrem toho mu súd uložil aj päťročný zákaz šoférovania. V súčasnosti je vo väzení za iný trestný čin.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať