Čelne vrazil do kamióna, spolujazdci sú mŕtvi (†20 a †21)

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Životy dvoch mladých ľudí si vyžiadala nehoda, ktorá sa stala v smere od Banskej Bystrice na Donovaly. Foto: SITA/KR PZ Banská Bystrica

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA 12. októbra (WebNoviny.sk) – Životy dvoch mladých ľudí si vyžiadala nehoda, ktorá sa stala v pondelok krátko pred 05:00 na ceste v smere od Banskej Bystrice na Donovaly. Podľa doterajších informácií 22-ročný vodič na vozidle Opel Vivaro prešiel do protismeru a zrazil sa s protiidúcim kamiónom. V dodávke prišli o život dvaja spolujazdci (20 a 21 r.) z Novej Bane, vodič skončil v nemocnici.

Ako agentúru SITA informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová, na zistenie alkoholu mu odobrali krv, 36-ročnému poľskému vodičovi kamióna alkohol pri dychovej skúške nezistili. Presné okolnosti nehody a mieru zavinenia polícia vyšetruje.

Tragická nehoda sa stala v pondelok podvečer aj na obchvate Svidníka. Na rýchlostnej ceste R4 sa zrazili poľský kamióna s osobným autom. Zrážka si vyžiadala jednu obeť, nehodu neprežil mladý vodič osobného auta. „Pri nehode utrpel 22-ročný muž zranenia nezlučiteľné so životom a podľahol im na mieste. Ďalšieho 42-ročného muža záchranári ošetrili na mieste,“ informoval agentúru SITA hovorca Záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel.

Ako informovali z operačného strediska Krajského riaditeľstva PZ v Prešove, cesta R4, obchvat mesta Svidník, je neprejazdná až do zdokumentovania nehody. Obchádzka je cez mesto Svidník.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať