V parlamente by bolo sedem strán, za prvým Smerom je boj

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Fico sa bráni, prijať len sto migrantov vôbec nie je trápne
Predseda vlády SR Robert Fico počas tlačovej konferencie k imigračnej politike a k postoju ku Grécku, na Úrade vlády SR. Bratislava, 22. júl 2015. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 13. októbra (WebNoviny.sk) – Ak by sa parlamentné voľby konali teraz, vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 38,5 percenta hlasov. Vyplýva to z výsledkov prieskumu Agentúry MEDIAN SK.

Agentúra prieskum robila od 17. augusta do 13. septembra formou osobných rozhovorov a vyplnením webdotazníkov na vzorke 1102 respondentov. Vzorka bola reprezentatívna pre dospelú populáciu SR z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkosti miesta bydliska, kraja a národnosti v južných okresoch Slovenska. Agentúru SITA o tom informoval Jakub Varga z Agentúry MEDIAN SK.

Podľa výsledkov prieskumu by za Smerom skončila strana #Sieť zo ziskom 8,5 percenta hlasov. Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) by podporilo 7,9 percenta respondentov a hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti by podporilo 7,6 percenta opýtaných. Slovenská národná strana (SNS) by získala sedem percent a Most-Híd by volilo 6,5 percenta voličov. Strane Sloboda a Solidarita (SaS) by dalo svoj hlas 6,1 percenta opýtaných.

Do parlamentu by sa podľa prieskumu nedostala Strana maďarskej komunity (SMK), ktorú by volilo 4,6 percenta respondentov. Pred bránami parlamentu by skončila aj SDKÚ-DS, ktorú by tiež volilo 3,1 percenta opýtaných. Na voľbách by sa podľa výsledkov prieskumu zúčastnilo 52,7 percenta ľudí, nezúčastnilo by sa 44 percent opýtaných a zvyšných 3,3 percenta sa ešte nerozhodlo, či by sa na voľbách do NR SR zúčastnili.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať