Opitý mladík ignoroval stopku a chcel podplatiť policajtov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Stop, značka
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 28. októbra (WebNoviny.sk) – Mladý opitý šofér sa v Košiciach pokúsil podplatiť dve policajné hliadky. Dvadsaťjedenročného Alexa na Audi zastavili policajti po tom, ako ignoroval stopku.

Dychovú skúšku, aj krvný test odmietol a hliadke ponúkol tristo eur. Poučenie, aby to neskúšal, pretože sa dopúšťa trestného činu, si mladík zrejme vyložil po svojom a tak druhej hliadke ponúkol 500 eur. To už policajtov rozhnevalo a k ohrozeniu pod vplyvom návykovej látky mu pribudlo aj obvinenie z podplácania.

Ako informoval hovorca Prezídia PZ Michal Slivka, ešte hodinu po spáchaní dopravného priestupku mu namerali vyše 1,5 promile, no už samotné odmietnutie dychovej skúšky je trestné. Situáciu si však zhoršil korupčným správaním, navyše voči verejnému činiteľovi. V takýchto prípadoch hrozí páchateľom trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

Ďalšieho opitého vodiča chytili policajti na diaľnici D2 v smere na hraničný priechod Rusovce – Rajka. Tridsaťosemročnému Rumunovi namerali 1,66 a pri opakovanej kontrole 1,81 promile a obvinili ho z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Nehodu spôsobila aj opitá iba 22-ročná vodička Toyoty Yaris. Simona v pondelok krátko pred polnocou narazila na parkovisku na Čínskej ulici v Košiciach do vozidla Hyundai I30 a spôsobila škodu 500 eur. Ako agentúru SITA informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó, vodičke namerali dve promile a obvinili ju z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

V rovnakom čase zase na parkovisku na Kováčskej ulici v Medzeve 33-ročný vodič VW Vento narazil do Octavie. Dychovú skúšku odmietol, pri kontrole policajti zistili, že až do januára 2016 mu plynie dvojročný zákaz jazdiť. Mariána obvinili z marenia výkonu úradného rozhodnutia a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR