Okolo budovy Centroom začali stavať oplotenie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Centroom v Piešťanoch
Polyfunkčný objekt Centroom v Piešťanoch, ktorý má vážne statické problémy. Za určitých okolností hrozí budove reťazové zrútenie. Foto: SITA/ Pavol Machovič

PIEŠŤANY 3. novembra (WebNoviny.sk) – Oplotenie okolo staticky narušenej budovy Centroom v Piešťanoch dnes popoludní začali stavať zamestnanci Služieb mesta Piešťany. Plotové dielce vlastníkom bytových a nebytových priestorov venovala správcovská spoločnosť BK Service. Vlastníci bytov a nebytových priestorov v budove tak za oplotenie nebudú platiť. Agentúru SITA o tom informoval zástupca vlastníkov bytov Miroslav Nevolný. Problémom je zatiaľ dopravné značenie, jeho nákup si musia vlastníci priestorov odsúhlasiť na domovej schôdzi.

Zabezpečenie ochrannej zóny okolo polyfunkčného objektu nariadil stavebný úrad mesta. Oplotenie zabráni chodcom prechádzať tesne okolo problematickej budovy a čiastočne obmedzí aj vjazd vozidiel do susediaceho Auparku. Doprava na ulici však obmedzená nebude.

Stavebný úrad mesta Piešťany nariadil okamžité vypratanie budovy Centroom ešte 8. októbra pre ohrozenie zdravia a životov jej obyvateľov. V objekte je 44 bytov, kancelárske a obchodné priestory. Odborný statický posudok konštatoval nevyhovujúci stav budovy a prekročenie účinkov zaťaženia oproti norme, v niektorých ukazovateľov niekoľkonásobne.

Polyfunkčný objekt Centroom bol kolaudovaný pred piatimi rokmi. Projektantom statiky bol Ján Tomčáni, ktorý zodpovedal za statiku aj v problémových bratislavských projektoch Trinity a Apollo 1.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia