Pápež je pripravený pomôcť Bezákovi, má však podmienku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bezak
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 12. novembra (WebNoviny.sk) – Svätý Otec František je pripravený pomôcť odvolanému trnavskému arcibiskupovi Róbertovi Bezákovi, ale východisko závisí podľa pápeža od samotného Bezáka.

Takéto stanovisko vo štvrtok oznámil pápež František slovenským biskupom na stretnutí v Ríme, ktorí sú tam na ceste Ad limina apostolorum. Tému podľa informácií agentúry SITA otvoril bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský. Z rozhovoru vyplynulo, že bez zmeny postoja odvolaného arcibiskupa nie je možné jeho situáciu vyriešiť.

Svätý Otec Benedikt XVI. odvolal arcibiskupa Róberta Bezáka z pastoračného riadenia Trnavskej arcidiecézy v júli 2012. Rozhodol sa tak na základe apoštolskej vizitácie, ktorá sa uskutočnila 22. januára až 1. februára 2012. V máji štátny sekretariát Svätej stolice vydal stanovisko, podľa ktorého na odvolanie Bezáka nebol potrebný dekrét, ako tvrdil český kardinál Miloslav Vlk. Bezák bol odvolaný podľa Vatikánu po dôkladnom skúmaní a objektívnom posúdení všetkých dostupných súčastí, zvlášť tých, ktoré sa objavili v priebehu apoštolskej vizitácie uskutočnenej v Trnavskej arcidiecéze na prelome mesiacov január a február 2012.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Benedikt XVI.Pápež FrantišekRóbert BezákStanislav Zvolenský