Najdôveryhodnejším politikom je Bugár, porazil aj Fica

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Smer schválil druhý balíček 15 sociálnych opatrení
Predseda vlády SR Robert Fico na tlačovej besede po skončení pracovného snemu strany Smer, na ktorom schválili druhý sociálny balíček. Bratislava, 23. máj 2015. Foto: SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 17. novembra (WebNoviny.sk) – Najdôveryhodnejším politikom na Slovensku je Béla Bugár (Most-Híd). Vyplýva to z prieskumu, ktorý v dňoch 29. októbra až 4. novembra robila na reprezentatívnej vzorke 1000 respondentov agentúra AKO s.r.o..

Respondentov sa agentúra pýtala otázku: „Prečítam vám zoznam predsedov politických strán, a vy prosím pri každom z nich povedzte, či je ten politik pre vás dôveryhodný.“ Respondenti mohli využívať odpovede: „Úplne dôveryhodný“, „Skôr dôveryhodný“, „Skôr nedôveryhodný“ alebo „Úplne nedôveryhodný“, pričom sa museli vyjadriť ku každému menovanému.

Bugára ako skôr alebo úplne dôveryhodného vníma 54 percent respondentov. Na druhom mieste je premiér Robert Fico (Smer-SD) s dôveryhodnosťou na úrovni 43 %. Nasledujú Daniel Lipšic (NOVA, 36 %), Radoslav Procházka (Sieť, 31 %) Andrej Danko (SNS, 28 %), Ján Figeľ (KDH, 27 %), Richard Sulík (SaS, 26 %), Igor Matovič (OĽaNO, 26 %), Pavol Frešo (SDKÚ-DS, 15 %) a Jószef Berényi (SMK, 12 %).

Najnedôveryhodnejším politikom je podľa prieskumu Igor Matovič, ktorý je skôr alebo úplne nedôveryhodný pre 62 % respondentov. Druhé miesto spoločne zdieľajú Pavol Frešo a Richard Sulík (61 %). Nasleduje Ján Figeľ (59 %), Daniel Lipšic a Radoslav Procházka (obaja 52 %), Robert Fico (50 %), Jószef Berényi (40 %), Béla Bugár (37 %) a Andrej Danko (35 %).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej DankoBéla BugárDaniel LipšicIgor MatovičJán FigeľPavol FrešoRadoslav ProcházkaRichard SulíkRobert Fico