Charitatívny kalendár bude opäť pomáhať zvieratám

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pes
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 21. novembra (WebNoviny.sk) – Už šiestykrát pomohli osobnosti verejného života zvieratám v útulkoch nafotením nového kalendára Slobody zvierat na rok 2016. Podporili tak nielen adopcie zvierat ako alternatívy voči ich kúpe, ale upriamili tiež pozornosť na nevyhnutnosť sprísnenia ochrany zvierat na Slovensku.

Svoje tváre na kalendár bez nároku na honorár prepožičali Elena Vacvalová, Adela Banášová, Erika Judíniová, Jana Hubinská, Vilo Rozboril a ďalší, ktorí sa odfotili aj so zvieracími stálicami z útulku Slobody zvierat. Výťažok z predaja poputuje už tradične na pomoc zvieratám.

„Za posledné roky narastá celkový príjem nezaopatrených zvierat a klesá záujem o adopcie nielen starších zvierat, ale aj o zvieratá atraktívnych plemien a o šteniatka. Priemerná dĺžka pobytu zvieraťa v útulku vzrástla z necelých troch na viac ako šesť mesiacov. Smutný rekord (3,5 roka) drží u nás asi 40 zvierat,“ povedala predsedníčka Slobody zvierat Pavla Dugovičová.

Počet zvierat prijatých do útulkov podľa nej neustále narastá. V roku 2010 prijala Sloboda zvierat do bratislavského útulku 2 579 zvierat, v roku 2012 to bolo 2 726 zvierat, v 2013 už 3061 zvierat a v minulom roku 2786.

Kalendár je možné zakúpiť na internetovej stránke na http://eshop.slobodazvierat.sk/?details=134

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Adela BanášováVilo Rozboril
Firmy a inštitúcie Sloboda zvierat