V Žiline prehľadali osem objektov, bomby nenašli

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bratislavský hrad prehľadávali pyrotechnici
Policajti nahlásenú bombu na Bratislavskom hrade nenašli. Policajný vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci prečinu šírenia poplašnej správy. Dnes popoludní anonym nahlásil, že na Hrade v Bratislave vybuchne bomba. Na miesto boli okamžite vyslané policajné hliadky. Policajti urobili pyrotechnické prehliadky so špeciálne vycvičenými psami a všetky potrebné úkony, žiadnu bombu však nenašli. Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 24. novembra (WebNoviny.sk) – Na žilinských súdoch a v predajniach obchodného reťazca zasahovali dnes policajti a pyrotechnici, ktorí preverovali oznámenie o uloženej bombe.

Za pomoci služobných psov prehľadali osem objektov, žiadnu bombu však nenašli. Prvé, dopoludňajšie oznámenie na linku 158 hovorilo o uložení bomby na Krajskom súde v Žiline. Popoludní opäť neznáma osoba oznámila na linku 158, že v Žiline na okresnom súde a v obchodnom reťazci je bomba. „Polícia v oboch prípadoch ihneď po prijatí oznámení vykonala všetky potrebné opatrenia za účelom ochrany života, zdravia a majetku, do ktorých boli nasadené všetky dostupné sily a prostriedky,“ informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci prečinu šírenia poplašnej správy. Polícia na prípade intenzívne pracuje a po páchateľovi pátra. V prípade dokázania viny mu hrozí jeden až päť rokov väzenia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať