Najnovší prieskum: Do parlamentu by sa dostala aj SDKÚ

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pavol Frešo
Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 25. novembra (WebNoviny.sk) – Ak by sa parlamentné voľby konali v prvej polovici novembra, do parlamentu by sa dostala aj SDKÚ-DS. Voľby by vyhral Smer-SD so ziskom 39,7 percenta hlasov. Vyplýva to z výsledkov prieskumu verejnej mienky Agentúry sociálnych analýz ASA ,s.r.o. Agentúra robila prieskum od 9. do 18. novembra na vzorke 1 021 respondentov starších ako 18 rokov. Respondentom v osobnom pýtaní predložili anketári zoznam politických strán v abecednom poradí s otázkou „Ktorej politickej strane by ste dali svoj hlas?“ Pri každej strane na zozname bolo meno jej predstaviteľa.

Za Smerom-SD by podľa výsledkov prieskumu skončili strana #Sieť so ziskom 11 percent a KDH so ziskom 8,5 percenta hlasov. Štvrtú SNS by podporilo sedem percent opýtaných, strana Most-Híd by získala 6,6 percenta voličských hlasov. Koalícia strán OĽaNO-NOVA získala 6,3 percenta hlasov, do parlamentu by sa však nedostala, keďže koalícia dvoch strán potrebuje na účasť v parlamente sedem percent. Do parlamentu by sa podľa prieskumu dostali aj strany SMK-MKP a SDKÚ-DS, v prieskume získali po 5,2 percenta hlasov.

Mimo parlamentu by ostala SaS so ziskom 4,6 percenta voličských hlasov. Nasledujú TIP s 1,7 percenta hlasov, KSS a SKOK! by získali po 1,3 percenta hlasov, ĽS-Naše Slovensko získala 0,7 percenta hlasov. Na voľbách by sa podľa prieskumu zúčastnilo 59 percent opýtaných. Zvyšných 41 percent respondentov odpovedalo, že by nešli voliť, respektíve ešte nevedeli, či by sa na voľbách zúčastnili alebo odmietli odpovedať.

Agentúru sociálnych analýz založili v roku 1991 ako súkromnú výskumnú agentúru zaoberajúcu sa reprezentatívnym výskumom názorov obyvateľov Slovenska.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať