Na R1 sa zrazilo sedem áut, cesta bola hodiny zablokovaná

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia

BRATISLAVA/ŽARNOVICA 26. novembra (WebNoviny.sk) – Dve nehody ochromili vo štvrtok ráno dopravu na rýchlostnej ceste R1 medzi Lehôtkou pod Brehmi a Žarnovicou. Zrazilo sa tu sedem áut, cesta bola dve hodiny úplne neprejazdná, ľahko sa zranili dve osoby.

Ako agentúru SITA informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová, 53-ročný vodič Octavie z Banskej Bystrice dostal šmyk v zákrute, neovládateľné auto narazilo do zvodidiel na oboch stranách a zostalo stáť v ľavom pruhu. V snahe vyhnúť sa zrážke vodič prichádzajúcej Kia Sorento strhol volant a narazil do stredových zvodidiel a zostal taktiež v ľavom pruhu. Do Octavie vrazila ďalšia Octavia a Citroën C5, ktorý ešte narazil aj do ťahača s návesom. Dvaja zranení skončili v žiarskej nemocnici. Alkohol vodičom nezistili, škody na vozidlách a zvodidlách odhadli na takmer 42 tisíc eur.

Krátko na to sa zrazil 59-ročný Banskobystričan na Octavii so 44-ročným vodičom Jaguára S-Type zo Slovenskej Ľupče. Táto nehoda si nevyžiadala žiadne zranenia, ani v tomto prípade alkohol šoférom nezistili. Škody odhadli na 7 000 eur. Presné okolnosti obidvoch nehôd polícia vyšetruje. Od 06:25 do 08:30 bola cesta uzavretá v oboch pruhoch, ďalšie dve hodiny bola prejazdná v jednom pruhu a od 10:30 cestu úplne sprejazdnili.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia