Slovensko sa nepridá k štátom s 'bank holiday'

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bratislavský hrad
Bratislavský hrad Foto: webnoviny.sk

BRATISLAVA 27. novembra (WebNoviny.sk) – Parlament odmietol dnes novelu zákona na zavedenie systému, podľa ktorého by sa v prípade, ak vybrané štátne sviatky alebo sviatky pripadnú na utorok, stredu alebo štvrtok pracovného týždňa, presunuli na piatok toho istého týždňa ako dni pracovného pokoja, pričom v prípade 29. augusta by sa tento systém uplatňoval s určitými odchýlkami. Návrh predložili poslanci OĽaNO.

Prijatím návrhu zákona by sa Slovenská republika podľa nich priblížila na úroveň štátov, ktoré už obdobnú právnu úpravu majú zavedenú desaťročia v podobe tzv. „bank holiday“.

Rozdelením sviatku a voľna podľa OĽaNO malo dôjsť aj k pozitívnejšiemu vnímaniu sviatku samotného, keď napríklad v stredu 17. novembra si ľudia podvečer na námestí pripomenú udalosti novembra ´89 a hneď v piatok toho istého týždňa budú opäť v dobrom na 17. november 1989 spomínať, lebo si budú užívať voľný deň so svojou rodinou či priateľmi. V súlade s kresťanskými tradíciami OĽaNO nenavrhovali tento systém použiť v prípade cirkevných sviatkov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republikyWBN